Campanya

El Govern i la nina txotxona

Les eleccions són com una tómbola i els polítics, com si fossin firaires, ofereixen regals per tot arreu a plens pulmons

2
Es llegeix en minuts

Per dos eurets, els jubilats podran comprar una entrada per anar al cine cada dimarts. ¡Mira que bé! La resta del cost ho paga el Govern. ¿S’ha de culturitzar els avis o és que les pensions no donen per al luxe fílmic? I, de cop, el Govern espanyol es treu 50.000 pisos de la Sareb per a lloguer «social i assequible». És clar que, a Espanya, només hi ha un 2,5% de vivenda pública pel 9,3% de mitjana de la UE. I, ¿de què es queixen els joves? Aquest estiu podran viatjar per Europa amb Interrail per la meitat de preu. Amb un descompte del 90% en els trens i els busos que depenen de l’Estat i un 50% a l’AVE. A més, 400 euros, regalats, per qui aquest any fa 18 anys per a concerts, teatre, llibres... Semblaria que el Govern està que se’n surt, ¿oi? Doncs aquí venen dos apunts.  

Notícies relacionades

Primer, com bé analitzen els nostres companys en aquestes pàgines d’EL PERIÓDICO, el punt bo, el punt positiu per al futur dels joves i el país són les polítiques que milloren la productivitat a llarg termini. I quan un es fixa en els Pressupostos Generals de l’Estat en funció del grup d’edat de les persones, resulta que els increments més significatius són per a les persones d’edat avançada. ¿Perquè ho necessiten més o perquè voten més? 

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Segon apunt: l’aspecte emocional. Les eleccions són com una tómbola i els polítics, com si fossin firaires, a plens pulmons ofereixen les seves nines txotxones per tot arreu. A Espanya, fa anys que creix la polarització afectiva. Els partits estan més dividits per ideologia i identitat que per les polítiques que porten a terme. Així doncs, ens confonen amb regals de bombolles de sabó. Saben bé a quin grup social es dirigeixen (gent gran, joves, dones, etc.) i calculen quantes nines-regal costa arrencar el vot emocional ràpid als indecisos o els que s’abstindrien. ¿L’oposició exigeix que es retin comptes de les polítiques i dels pressupostos executats? ¿La ciutadania avalua els seus governs segons el que s’ha complert? Som lliures per decidir o no el vot de la ‘nina chochona’. Però, si no anem més enllà, això continuarà sent una tómbola.