Error del sistema Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Penitència feminista

L’excés verbal amb què Belarra i Montero han rebutjat la reforma de la llei del ‘només sí és sí’ s’ha d’emmarcar en una hipèrbole propagandística que s’acosta perillosament a la falsedat

2
Es llegeix en minuts
Penitència feminista

L’aprovació de la reforma de la llei del ‘només sí és sí’ va arribar i va passar. Va deixar una esquerda més al Govern, un somriure al PP, incomptables escarafalls a les files d’Unides Podem i certa indiferència a la ciutadania. No tant perquè el tema no inquieti –perquè ho fa, i molt–, sinó perquè tanta exacerbació i tanta acritud han acabat saturant. Ni el tema ni de bon tros les víctimes necessitaven tant malbaratament.

La llei va sortir malament. És indiscutible. No es pretenia la rebaixa de penes ni les excarceracions de condemnats, es va negar reiteradament que això pogués passar, però va passar. Atribuir a Irene Montero totes les culpes de la barrabassada és injust, el conjunt del Govern va aprovar la llei. Però tampoc es pot assenyalar únicament la judicatura, com la ministra d’Igualtat no ha parat de fer, amb una tossuderia i supèrbia a prova d’arguments. 

L’impacte de la reforma és limitat, no es pot revertir aquest fet. Bàsicament s’endureixen les penes en alguns nous delictes de violència sexual. Però, com tot el que fa referència a aquesta llei, s’ha convertit en un excés propagandístic. I en això tots s’han esplaiat. Per començar, l’oposició. Aquest PP dret aplaudint l’aprovació de l’esmena per evidenciar la soledat de les ministres d’UP i la presumpta esquivada de la coalició. Els rostres de les ministres del PSOE María Jesús Montero i Pilar Llop eren d’una incomoditat absoluta. Els de Ione Belarra i Montero, pur neguit. 

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Notícies relacionades

Aquestes dues dones vestides de lila suau eren la viva imatge d’un dolençós dol feminista. ¿O penitència? I van anar a totes en transmetre el missatge. L’excés verbal amb què han rebutjat la reforma –que si un retorn al «Codi Penal de ‘La manada’», que si «una marxa enrere» en els drets de les dones, que si acaba amb el consentiment– només es pot emmarcar en una hipèrbole propagandística que s’acosta perillosament a la falsedat. 

Irene Montero ha anat de crucifixió en crucifixió durant tota la legislatura. La ministra d’Igualtat és la veu valenta i desacomplexada d’un feminisme que provoca urticària a la dreta, però també en altres sectors del feminisme. Convertida en diana d’uns i d’altres, caricaturitzada i humiliada, té alguna cosa d’heroïna màrtir. Costa no veure en l’abraçada entre ella i Belarra certa voluntat d’escenificació. Almenys regalar una imatge d’enteresa als seus. Resistir, tot i que sigui en solitari. Caigui que caigui. Costi el que costi... I el cost pot ser alt. Massa alt.