Llimona & vinagre Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Monika Hohlmeier, venir per Mbappé, emportar-se Camavinga

Aclamada pel PP i la dreta mediàtica, la cap del Comitè de Control Pressupostari de l’Eurocambra va venir a Espanya per desemmascarar el presumpte frau en la distribució de les ajudes de la UE i va tornar gairebé amb les mans buides a Baviera

3
Es llegeix en minuts
Monika Hohlmeier, venir per Mbappé, emportar-se Camavinga

Està en la condició humana. Un surt al carrer amb unes expectatives i torna a casa gairebé amb les mans buides i decebut pel resultat. Li acaba de passar a l’eurodiputada del Partit Popular Europeu (PPE) i membre de la CSU alemanya (Unió Social Cristiana de Baviera) Monika Hohlmeier (Munic, 60 anys), que en qualitat de presidenta del Comitè de Control Pressupostari del Parlament Europeu va encapçalar dies enrere una delegació d’homes i dones de negre per fiscalitzar la gestió de les ajudes de la UE concedides a Espanya i motivades per la pandèmia.

Apadrinada pel PP espanyol, versió Díaz Ayuso, i aclamada per la dreta mediàtica, que es va esplaiar en entrevistes que vaticinaven desemmascarar un cas Next Generation, la comitiva europea va tornar a les seves casernes d’hivern després de tres dies d’entrevistes amb membres del Govern espanyol, oenagés i periodistes. Conclusions: «¿Frau? ¡Sens dubte que no!», va admetre Hohlmeier a la premsa espanyola. «Em preocupa que els contribuents europeus donin fons sense precedents a Espanya mentre rebaixa el delicte de malversació», va declarar a posteriori en una entrevista a 'El Mundo'. A falta de resultats, va deixar l’encàrrec de la malversació i la transparència. Resumint: Hohlmeier va venir per Mbappé i es va emportar Camavinga. Com va sentenciar un tuitaire, passa cada dissabte a tots els bars d’Espanya.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Neta d’un carnisser bavarès, diplomada en direcció d’hotels i filla de Franz Josef Strauss, l’etern aspirant a la Cancelleria de la Bundesrepublik, Hohlmeier atresora fama de dura a l’Eurocambra i és el contrapunt a la també alemanya i també conservadora Ursula von der Leyen, que, a diferència de Monika, sempre sembla alegrar-se de veure Pedro, així, amb familiaritat, sense el Sánchez. Casada als 80 amb l’assessor fiscal Michael Hohlmeier, va adoptar el cognom del marit en detriment de l’Strauss patern, però això no va impedir que aparqués l’hostaleria en favor de la política a l’ombra del pròcer, que va arribar a president de la CSU, va ser diverses vegades ministre de la República Federal i president de la regió de Baviera. D’ell devia heretar Monika l’habilitat per navegar amb èxit a les agitades aigües d’aquella Alemanya trufada de grans noms (Willy Brandt, Helmut Schmidt, Helmut Kohl). El pare va passar a millor vida el 1988 amb honors de canceller, superant un passat a la Lliga Nacionalsocialista d’Estudiants, la seva afiliació al Cos de Motoristes Nacionalsocialistes i el seu servei a la Wehrmacht, amb la qual va envair la Unió Soviètica amb el grau de tinent incrustat en la 22 Divisió Panzer. Un nazi de manual. La seva col·laboració posterior amb els aliats li va evitar mals majors. Passar ratlla.

Notícies relacionades

Els homes i dones de negre de l’Eurocambra van arribar a Espanya en una setmana precedida d’un ambient caldejat, amb diputats del PP a Brussel·les exercint de ‘lobby’ contra el Govern espanyol i la mateixa Hohlmeier concedint entrevistes i sembrant la sospita sobre la gestió dels fons. A saber: dels 141.000 milions a què aspira Espanya, en van arribar 31.000 a finals del 2022. El PP espanyol es delectava a l’espera de les conclusions de la comitiva, composta en gran part per conservadors: els membres del PPE José Manuel Fernandes i Isabel Benjumea, Jorge Buxadé (Vox), Eva María Poptcheva i Susana Solís (Ciutadans), les socialistes Isabel García, Caterina Chinnici i Eider Gardiazábal, i Ernest Urtasun, d’En Comú Podem. «No vaig tenir la impressió que el Govern espanyol vulgui quedar-se de braços plegats. Vaig veure l’Executiu molt compromès», va reconèixer la cap de la missió. Ni frau ni incompliments legislatius. A casa.

De tornada a Baviera, Monika Hohlmeier haurà de lidiar amb el seu, que no és poc. La política bavaresa es troba immersa en el cas d’una amiga seva de la infància que va ingressar a presó per haver guanyat 48 milions d’euros com a mediadora en la compra de material sanitari durant el pitjor moment de la pandèmia, un cas de mascaretes a l’alemanya amb la sospita que Hohlmeier va intercedir entre la seva amiga i el Ministeri de Sanitat alemany. Ja el 2004, l’avui eurodiputada ha dimitit com a líder local dels cristianodemòcrates per amenaçar els seus crítics d’airejar tripijocs privats. L’any següent va dimitir com a ministra d’Educació de Baviera acusada de permetre la falsificació de vots en les eleccions del seu partit. I allà segueix, travessant a les aigües sinuoses de l’ull aliè i la biga en el propi. ¡‘Prost’!