NEWSLETTER Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Quan el cervell és cosa de dona

Espanya ha de donar veu a emprenedores com ara Carolina Aguilar, que implanta xips de grafè per combatre malalties

1
Es llegeix en minuts
Quan el cervell és cosa de dona

Espanya necessita visibilitzar i donar veu a les dones emprenedores, aquelles que amb les seves innovacions anticipen el futur que ve. El seu progrés fa del món un lloc millor i les converteix en referents per atraure noves vocacions femenines cap a un univers ‘start-up’ que avui encara està poc poblat per les dones. Actualment, hi ha poc més de 600.000 emprenedores al país i tot just un 14% de les fundadores i cofundadores de ‘start-ups’ són dones.

EL PERIÓDICO, que creu que sense igualtat no hi ha futur i que té en marxa l’aposta de continguts 8-M tot l’any, també vol reconèixer aquestes dones emprenedores. Com Carolina Aguilar, consellera delegada i cofundadora d’Inbrain Neuroelectronics, una ‘start-up’ catalana que s’ha fet un lloc al mapa del ‘medtech’, la utilització de la tecnologia per a finalitats mèdiques.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

La companyia creada el 2019 està especialitzada en el desenvolupament de xips implantables al cervell a partir del grafè, un dels materials més fins conegut fins ara. Segons Inbrain, té un àtom d’espessor i és 200 vegades més fort que l’alumini, per exemple. Els xips d’aquest material poden ser menys invasius que els de platí i iridi. 

Els dispositius de l’empresa catalana permeten recopilar informació sobre l’activitat cerebral. D’aquesta manera, poden corregir les desviacions dels circuits neuronals i frenar els símptomes de malalties com el Parkinson, l’epilèpsia, la depressió i l’Alzheimer. La primera aplicació en humans de la tecnologia d’Inbrain està prevista per a finals d’any en un assaig clínic amb una persona a qui se li intervindrà d’un tumor.

Notícies relacionades

Per aquest avenç, la companyia de Carolina Aguilar ha aconseguit el premi Empresa de l’Any, atorgat per EL PERIÓDICO en la categoria d’innovació.

Aguilar és un d’aquests referents que tant necessita l’emprenedoria a Espanya. Gràcies a ella, el cervell del futur i la neurociència són una mica més a prop.