Cita anual

Creixement, innovació i sostenibilitat: els premis Empresa de l’Any distingeixen (de nou) el millor del teixit català

EL PERIÓDICO premia aquest dilluns Puig, Carlos Bertomeu i cinc empreses més per la seva evolució, la seva situació actual i la seva aportació a la societat, entre altres mèrits

Creixement, innovació i sostenibilitat: els premis Empresa de l’Any distingeixen (de nou) el millor del teixit català

FERRAN NADEU

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

En van 41 edicions i els exemples no s’esgoten. EL PERIÓDICO coronarà avui Puig com a Empresa de l’Any 2022, uns premis organitzats per posar en valor «l’esforç del teixit industrial català i la seva aportació en la construcció d’una societat cada dia més equitativa, rica i progressista», resumeixen els organitzadors. Ho farà en una gala patrocinada per Banc Sabadell, en la qual es distingirà també l’empresari Carlos Bertomeu, president de l’aerolínia Air Nostrum i dels trens d’alta velocitat Iryo, i sis empreses més que responen als reptes més immediats que afronta l’economia: la sostenibilitat, la innovació, la internacionalització i el caràcter inclusiu. I tot això, amb negocis que creixin de manera saludable.

Sota aquesta premissa, el principal premiat és el grup de perfumeria i cosmètica Puig, que és Empresa de l’Any 2022 en bona mesura per gestionar amb solvència des de l’Hospitalet de Llobregat un volum de negoci que supera els 2.500 milions d’euros. L’Empresa Familiar de l’Any és Catalana Occidente, que té com a màxim responsable des d’aquest any la tercera generació de directius Serra. L’Empresa +Sostenible és la Família Torres, sobretot per la seva fixació per produir vi amb tan poc CO2 com pugui. L’Empresa +Innovadora, InBrain, desenvolupa solucions amb grafè per millorar la teràpia de malalties neurològiques. El grup Agrolimen (Gallina Blanca i Affinity) és l’Empresa +Internacional; la Fundació Ampans, la +Inclusiva; i Carlos Bertomeu, l’empresari de l’any, una nova categoria de premi.

Així ho ha decidit un jurat format per una vintena de personalitats tant de Prensa Ibérica i de EL PERIÓDICO com de fins a 17 organismes públics, grans companyies i entitats privades com escoles de negoci, patronals i associacions. Aquest any s’han incorporat al planter, Tech Barcelona, Barcelona Global i la Fira de Barcelona.

Notícies relacionades

De fet, la llista de personalitats que assistiran a la gala en la qual s’entregaran formalment els premis és llarga. Està previst que hi assisteixin la ministra de Ciència i Innovació del Govern d’Espanya, Diana Morant; la delegada del Govern a Catalunya, Maria Eugènia Gay; el president de la Generalitat, Pere Aragonès; i el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, així com l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. De la part de Prensa Ibérica, grup de mitjans propietari d’EL PERIÓDICO, hi seran el president, Javier Moll; la vicepresidenta, Arantza Sarasola; el conseller delegat, Aitor Moll; i el director general, Sergi Guillot, així com el director de la capçalera, Albert Sáez i el director general, Fèlix Noguera.

Tots es reuniran aquest dilluns a la nit a la Casa de la Llotja de Mar de Barcelona, un esdeveniment en el qual Puig agafarà el testimoni de Noel Alimentaria, que va ser la companyia triada Empresa de l’Any el 2021. Abans que aquesta ho van ser el grup Reig Jofré, la cadena alimentària Casa Ametller, la companyia automobilística Seat, els laboratoris Esteve i l’operadora de torres de telecomunicació Cellnex. I abans que el 2016 canviés l’essència dels guardons i es comencessin a donar premis en diverses categories, 35 empreses o institucions més per la «millor iniciativa empresarial». En aquest grup hi figuren des deHewlett Packard, fins a Casa Tarradellas, Vueling i Nestlé.