Política i moda Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

La resposta de Buckingham a Enric i Meghan

Els prínceps de Gal·les van contraprogramar la docusèrie de Netflix amb un concert de Nadal

3
Es llegeix en minuts
La resposta de Buckingham a Enric i Meghan

Henry Nicholls / Reuters

Aquest dijous es va estrenar la segona part de la docusèrie ‘Enrique y Meghan’ a Netflix amb tres capítols més (i en comparació amb la primera, afortunadament més interessant i emotiva). Buckingham Palace ja havia anunciat que no faria comentaris sobre l’assumpte però, casualitat o no, els Windsor hi van acabar responent i contraprogramant els ducs de Sussex amb la celebració i filmació d’un concert nadalenc organitzat per segon any consecutiu per Kate Middleton. Com a amfitriona, la dona del príncep Guillem anunciava hores abans l’acte amb un vídeo en què molt divina ella (a tall d’una Isabel Preysler sense bombons i amb un jersei de coll alt) se la veia decorant un elegant arbre de Nadal. L’ara princesa de Gal·les va arribar unes hores abans a l’ abadia de Westminster per acabar de donar les últimes indicacions (o bé, almenys per fer-ho veure). Després es va mostrar, com sempre, molt oberta, riallera, atenta i tendra especialment amb els infants convidats a la cerimònia. Ho feia vestida de grana amb un dels seus típics abrics estructurats que estilitza encara més, si cap, la seva esvelta silueta.

Arribat el moment, Kate va sortir a rebre els convidats, inclosos el seu marit i els seus dos fills grans. Perfectament conjuntats els quatre; Jordi i Carlota eren estilísticament els ‘minijo’ dels seus pares. Lluís, el tercer fill dels prínceps de Gal·les, lamentablement per molts es va quedar a casa. És el més simpàtic (entremaliat) i el més perseguit pels republicans pel simple fet de semblar haver sigut posseït durant els actes de jubileu de platí de la reina Isabel. Agafats els quatre de la mà, l’estampa va ser aclamada pels curiosos que s’amuntegaven als afores i que els cridaven: «Kate, t’estimem» i «Guillem, t'estimem». Un suport molt necessari mediàticament el dia en què el teu germà (Enric) t’ha acusat de cridar-li, intimidar-lo i insinua que vas filtrar documents privats amb la intenció de perjudicar la seva vida i la de la seva dona (Meghan). 

Al concert de Nadal que s’emetrà el pròxim 24 de desembre, també hi va assistir el rei Carles i Camil·la. Suport i adoració màxima a la seva nora (em refereixo a Kate, és clar. ¡No a Meghan!). Dos petons i reverència per part de la princesa. No va faltar ningú a la cita. La imatge era més important que mai: els Windsor units davant l’adversitat. Un atac el d’Enric que ve per fascicles i que no fa pinta de detenir-se (després de la sèrie arribarà el llibre). I tot i que en aquesta segona part de l’entrega de la docusèrie una continua preguntant-se com algú pot ser tan innocent per creure que una institució anacrònica, classista i racista com és una monarquia seria un recés de pau i salut mental per a una actriu feminista i mestissa, és cert que és més fàcil empatitzar amb el relat de la parella quan es refereixen a l’enveja d’alguns membres de la família reial (Meghan, com el seu dia Lady Di, eclipsava en excés els altres), el temor de les amenaces de mort moltes de motivades per racisme (alguna dirigides cap al seu fill) o com l’estrès mediàtic pot acabar provocant un avortament.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Enric, al que segons el documental fa la sensació que dedica ara la major part del seu temps a llançar la pilota als seus gossos (quina felicitat), continua sense comprendre com la seva família va deixar escapar un actiu tan sensacional com és la seva dona perquè no els acusessin de racistes o haver construït un imperi a través de l’esclavitud... Aquesta visió beneita de resolució de conflictes la comparteix amb el seu pare i germà: quan en l’entrevista d’Oprah se’ls va acusar de racistes, l’endemà el príncep Carles i Guillem van aparèixer somrients i afectuosos (oh, sorpresa) amb persones negres. És en aquell moment just quan al documental dels ducs de Sussex apareix una fotografia de Guillem i Kate donant la mà a persones negres a través d’una reixa (subtil missatge subliminar...).

Notícies relacionades

El concert de Nadal organitzat per la princesa de Gal·les, que serà conduït per l’actriu Catherine Zeta-Jones, està dedicat a la figura de la reina. Un arbre adornat amb ossets Paddington (el personatge infantil amb el qualIsabel II va fer aquell simpàtic cameo) la va recordar. 

Seran dolentíssims, però que bé saben posar-ho tot bonic els maleïts.