El príncep Enric ajusta comptes amb el seu germà Guillem al final del documental ‘Harry & Meghan’

El príncep Enric ajusta comptes amb el seu germà Guillem al final del documental ‘Harry & Meghan’

Andrew Kelly

3
Es llegeix en minuts
France Presse

És el relat de les desavinences entre dos germans, els prínceps més famosos del món. En la segona entrega del seu documental a Netflix, Enric acusa Guillem de reaccionar amb ira a la seva decisió d’abandonar la monarquia britànica.

La plataforma va estrenar dijous els tres últims episodis de la seva sèrie documental ‘Harry & Meghan’, en la qual la parella dona la seva versió dels fets sobre la seva impactant ruptura amb la família reial el 2020.

En aquesta última entrega Enric apunta especialment el seu germà gran, l’hereu al tron, a qui semblava que estava molt unit fins que el 2018 es va casar amb l’actriu nord-americana Meghan Markle.

Ara sembla que els dos germans no es parlen des que els ducs de Sussex se’n van anar a viure Califòrnia.

El jove príncep, de 38 anys, s’endinsa en la intimitat de la família al relatar la reunió celebrada al gener del 2020 sobre els seus plans de mudar-se a l’estranger amb Meghan.

Explica que la parella va proposar llavors estar «mig dins, mig for» de la família reial, treballant per a la seva àvia, la reina Isabel II, però autofinançant-se.

Crits i xiscles

«Va ser aterridor veure el meu germà cridant-nos a mi i al meu pare [l’ara rei Carles III], dient coses que no eren certes, i la meva àvia asseguda en silenci, assimilant-ho tot», explica Enric.

Enric fica el dit a la nafra i acusa l’entorn de Guillem de la cobertura mediàtica negativa de la qual assegura que van ser víctimes ell i Meghan, a causa, segons la seva opinió, que «robaven protagonisme» a altres membres de la família reial.

«El problema és quan algú que es casa i hauria de ser un actor secundari roba els focus o fa la feina millor que la persona que va néixer per fer-la», afirma apuntant clarament Guillem i la seva dona Caterina.

El príncep Enric també parla del seu retorn al Regne Unit l’abril del 2021 per al funeral del seu avi Felip, marit d’Isabel II. Va ser «dur», afirma, «especialment les discussions amb el meu germà i el meu pare, que estaven molt centrats en la mateixa interpretació errònia de la situació».

«He hagut reconciliar-me amb el fet que probablement mai rebrem una disculpa adequada. La meva dona i jo seguim endavant. Estem centrats en el que vindrà», afirma.

En els tres primers episodis, difosos fa una setmana, els ducs de Sussex van carregar principalment contra la premsa sensacionalista britànica pel seu tracte a l’exactriu mestissa.

Ara, en l’últim episodi, Enric acusa el diari britànic ‘Daily Mail’ de provocar que Meghan patís un avortament al publicar una carta que ella havia escrit al seu pare, amb qui manté una tensa relació.

Aquests nous episodis són un nou atac a la reialesa en un període crucial tres mesos després de la mort d’Isabel II i l’arribada al tron de Carles III.

¿I Buckingham?

De moment, el palau no ha fet cap comentari sobre el contingut del documental. Carles III, la reina consort Camil·la, Guillem i la seva dona, Caterina, preveien mostrar la unitat de la família real assistint junts dijous al concert reial de Nadal a l’abadia de Westminster, que serà televisat durant les festes.

Dimarts, el servei de premsa de Caterina i Guillem va publicar una foto de la parella preferida de la premsa sensacionalista britànica vestits amb pantalons texans, somrients i relaxats mentre caminaven amb els seus fills per la finca reial de Sandringham. Molt lluny de la imatge formal i privada que Meghan retrata sobre ells en el documental.

Èxit de Netflix

Els tres primers episodis de la sèrie, produïda per Netflix, van totalitzar 81,55 milions d’hores de visionament, la xifra més alta a la qual ha arribat mai documental en la primera setmana d’estrena, segons la plataforma de ‘streaming’.

Notícies relacionades

Però, al Regne Unit, la popularitat d’Enric i Meghan va tornar a caure just abans de l’estrena del documental, malgrat que ja eren els membres de la reialesa més impopulars, per darrere del príncep Andreu, protagonista d’un escàndol sexual en els últims anys.

La premsa britànica els va apallissar després dels primers episodis acusant-los d’«indecència» i d’«atemptar contra el llegat de la reina» Isabel II, en particular al criticar la Commonwealth, a la qual ella va mostrar gran afecció durant els seus 70 anys de regnat.