El sentit de la vida Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Néixer amb una missió

¿És possible que, amb 3 anys, una nena hagi fet ja el més important que farà al llarg de la seva existència?

2
Es llegeix en minuts
Néixer amb una missió

ALEJANDRO GARCÍA / EFE

Sokna té 3 anys i ja ha salvat una vida. Va néixer, més que amb un pa sota del braç, amb una missió: salvar la seva germana de 8 anys afligida d’una greu malaltia. Sokna va ser desitjada i estimada des de la primera projecció que van fer els seus pares quan encara només tenien una filla i aquesta estava malalta i necessitada d’un trasplantament de medul·la òssia: l’Hospital de Sant Pau i la Fundació Puigvert van seleccionar un embrió modificat genèticament a través de la fecundació ‘in vitro’ per aconseguir-ho. El resultat és Sokna: tres anys i una vida salvada, la de la seva germana. Gràcies a ella i al trasplantament de medul·la òssia ¡s’ha curat! El primer és celebrar-ho, ¡quina sort ser d’aquest món en aquest segle! El segon no ho puc evitar: ¿com creixerà Sokna?, ¿quina identitat es crearà Sokna d’ella mateixa?, ¿com es plantejarà el sentit de la seva vida?, ¿és possible que amb tres anys hagi fet ja el més important que farà al llarg de la seva existència? Neix per selecció i de l’amor a una filla malalta, la seva germana. La van estimar des que encara només era una idea pel que podia aconseguir, amb aquesta responsabilitat i amb aquesta missió.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Notícies relacionades

Comentem el tema al ‘Planta Baixa’ i Marta Romagosa expressa un pensament similar posant el focus en la Sokna que queda a l’ombra de la gesta científica. ¿Qui serà ella? ¿Com entendrà la seva vida? ¿Es preguntarà per què existeix? A la sala també hi ha Lluís Carrasco i el company d’aquest diari Carlos Márquez: li donen la volta a la moneda a l’instant i opinen que creixerà feliç i contenta d’haver salvat una vida.

Una estona més tard ve al programa l’escriptora Milena Busquets, a qui tenia moltes ganes d’entrevistar. L’excusa definitiva ha sigut el seu nou llibre, un diari personal titulat ‘Les paraules justes’ en el qual reflexiona sobre moltes coses, però molt sobre l’amor. Diu que enamorar-se és anar-se’n a viure als extrems i que l’amor hauria de ser un pecat capital perquè ha fet perdre més temps que tots els altres junts. Quanta raó. I també parla de l’amor als fills. Diu que és l’únic terreny en què l’amor pot ser perfecte. I arribo a casa amb aquesta idea al cap i amb la petita Sokna al cor.