A contrallum | Article de Juan José Millás Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

2
Es llegeix en minuts
El préstec

Epi_rc_es

Cansat de viure, tot i que incapaç de suïcidar-se, va contactar a través del web profund amb un sicari a qui va encarregar que el matés sense dolor i en el moment més inesperat. Va pagar en bitcoins, seguint les instruccions de l’assassí a sou, i va sentir, en el moment mateix de fer-ho, una eufòria de la que mai havia gaudit. Sortia al carrer amb l’expectativa de ser tirotejat, apunyalat, escanyat. Demanava menjars a domicili convençut que el noi de la pizza trauria una pistola en el moment de cobrar-lo, feia llargs passejos nocturns pels carrers més buits de l’extraradi per facilitar la feina al seu executor, va tornar a fumar sense por del càncer del pulmó... Vivia en una excitació contínua, sempre a l’espera del moment magnífic en què el patiment deixaria d’existir.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Notícies relacionades

Però els dies passaven sense que passés res. Va prendre per la seva assassina una dona que es va enamorar (o va fingir enamorar-se) d’ell, el lampista que va anar a desembussar-li l’embornal de la dutxa, l’agent comercial que li va proposar canviar de companyia telefònica, el venedor de congelats que va trucar a la seva porta per oferir-li els millors peixos i mariscos del món a preus que no tenien competència. Veia perills on no n’hi havia. En ocasions, dubtava de continuar viu: potser, i d’acord amb el pacte, li havien proporcionat una mort tan ràpida que ni l’havia sentit. Al metro o a l’autobús, ensopegava expressament amb la gent per assegurar-se que encara posseïa un cos material.

Al cap de l’any de l’encàrrec, va començar a considerar la possibilitat d’haver sigut víctima d’una estafa: abundaven pel que semblava a internet i molt més al web profund, on es traficava amb productes i idees que estaven fora de la llei. La idea li produïa vergonya i por, ja que havia invertit en el crim els estalvis de tota la seva vida i es trobava en la ruïna. ¿Havia d’anar a la policia per denunciar la conculcació? ¿Hi havia alguna possibilitat de recuperar la inversió? Mentre ho decidia o no, es va acostar un dia a la seu de la seva companyia elèctrica per sol·licitar que li restablissin el subministrament, que l’havien tallat per problemes de cobrament. Va entrar a mig matí i no en va tornar a sortir. El sicari l’esperava dins.