Article d’Albert Soler Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

El duo còmic del llacisme

L’expresident Torra i l’excantant Lluís Llach deuen estar secs i s’han tret de la màniga una obra que es titula ‘¿Ens van enganyar?’ a veure si fan uns dinerons

2
Es llegeix en minuts
zentauroepp45575862 torra181023121550

zentauroepp45575862 torra181023121550

M’ha arribat la convocatòria d’una actuació còmica de Presidentorra i Lluís Llach a Vilafranca del Penedès. L’expresident i l’excantant deuen estar secs i s’han tret de la màniga una obra que es titula ‘¿Ens van enganyar?’ a veure si fan uns dinerons. Perquè ningú es confongui i tothom sàpiga que la cosa va de rialles, les jornades que acullen el xou dels dos ex es titulen ‘Jornades de pensament nacional’, com si una cosa així fos possible. Vull suposar que ‘¿Ens van enganyar?’ no fa referència a la vida personal i íntima dels dos protagonistes amb els seus cònjuges respectius, que a ningú li importa si han sigut enganyats alguna vegada en aquest àmbit, ja s’ho faran, sinó al procés, com ha de ser. Jo vaig allà a riure, que no em parlin de banyes.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

L’acció transcorre d’inici l’octubre del 2017 i arriba fins als nostres dies, amb els dos còmics preguntant-se l’un a l’altre si algú els va enganyar o és que simplement són badocs. Potser seria més apropiat el títol ‘¿Ens vam enganyar?’ perquè els pobres il·lusos es van enganyar a si mateixos sense ajuda de ningú. Tot i que seria encara més encertat titular l’obra ‘¡Us vam enganyar!’ dirigit a tots els catalans que hi van confiar. El que ocorre és que això seria un drama i el procés ja només serveix per riure, així que millor deixar el ‘¿Ens van enganyar?’.

L’obra va de dos beneits que anys després d’haver fracassat en tot el que van intentar es pregunten si algú els va enganyar. Això de donar sempre la culpa dels nostres fracassos a un enemic exterior és molt català, amb la qual cosa s’espera que després de l’actuació a Vilafranca, l’obra es representi amb gran èxit a altres poblacions catalanes, amb subvencions pel mig.

Els duos còmics van ser populars anys enrere, i a mi m’agradaria que la nova parella fos com Lussón i Codeso, amb un donant-li sempre plantofades a l’altre, tant fa si els dona Presidentorra a Llach o al revés; millor si van fent torns.

-¿Ens van enganyar?

Notícies relacionades

-Té, per tonto –i li arria un mastegot acollit pel públic amb hilaritat, una plantofada és la millor manera d’aconseguir que l’altre obri els ulls a la realitat.

Si m’asseguren que les coses aniran així, agafo una entrada i em planto a Vilafranca. Quin riure.