Article de Valeria Milara Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Luxes de barri

No perdem mai la consciència de classe i el que som.

2
Es llegeix en minuts
Luxes de barri

L’altre dia em vaig quedar meravellada i em va fer molta il·lusió veure el nou supermercat que havien obert al costat de casa. ¡Que bonic! Perquè l’han deixat amb una estètica fina, amb molts vidres, tants que gairebé m’estampo contra el vidre per veure’l per dins ja que era diumenge i estava tancat

Però quan pugui hi vaig. Perquè em llueix. És un establiment que igual com un altre cosí germà que té del mateix país, em fa viatjar estirant el carro i no una maleta. Que si els sabors de Grècia, els d’Orient i els d’Àsia. I tu allà com boja pensant... «Ui, això cal provar-ho», perquè entre la meva llista de destinacions ara mateix no hi ha Samarcanda i com voleu que perdi l’oportunitat de no saber què s’hi menja.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

I del basar ja no us en parlo. Com si no hi hagués botigues de parament, roba, electrodomèstics al món, que el que ens perd és comprar-ho en aquest tipus de supermercats i sentir que ha sigut una ganga. Com el meu biquini estrella d’aquest estiu que em va costar nou euros. Sempre sents que hi surts guanyant i ha sigut una bicoca.

Aquesta és la percepció que tenim els que hi anem. Majoritàriament classe treballadora, tot i que no ens oblidem que als pijos de pa sucat amb oli també els agrada perquè té el seu punt d’exotisme i mai han sigut de gaire gastar en les coses del menjar. I aquests llocs s’ajusten de preu malgrat que en els temps que corren tot és caríssim.

Amb la meva amiga Anna gaudim moltíssim. Perquè hi ha moltes coses i ens entusiasma anar a afagar i afagar i observar productes, ja estem esperant la gamma d’especials de Nadal. I no parlo de polvorons, que aquests en tres dies ja seran a tots els establiments. Parlo dels qualificats com a gurmet. Els patés que mai has menjat a casa teva ni tampoc en restaurants i que de vegades se’m caduquen. Però jo els llanço al carro. O aquestes melmelades per maridar amb el formatge, quan tu l’has menjat sempre amb codony. I compres i durant minuts et sents ric. Però ets pobre o amb sort un treballador amb un sou decent.

Notícies relacionades

Quan jo era petita, i el meu cap ja presentava signes que seria una rentadora, en comptes de pensar en l’abella Maya pensava en l’univers i per què existia la terra, vaig preguntar al meu pare: «¿Papa, nosaltres de quina classe som?». I el coherent senyor Marcelo que treballava en una fàbrica del sector metal·lúrgic em va dir: «Filla, nosaltres depenem d’una nòmina i som treballadors». I a casa meva mai va faltar de res. Menjàvem carn d’olla, estofats, miques de tot. I els dijous, llenties i seitons. L’hummus i les crestes japoneses encara no estaven normalitzats com a menjar a la meva família i els mantecados eren per al Nadal.

Amb això vull dir que no ens tornem bojos. Si tinguéssim diners i fóssim rics compraríem els aliments gurmet en botigues on et cobren per respirar, on els canapès van a preu d’or. No perdem mai la consciència de classe i el que som. Però això sí. Vull agrair a aquest tipus d’establiments que no ens faltin mai, perquè em fan sentir rica i que he viatjat molt i molt. I això és molt agradable. Tot i que només sigui una il·lusió.