APUNT

Aquest no és el meu Mbappé

2
Es llegeix en minuts
Aquest no és el meu Mbappé

De totes les respostes que va donar Florentino Pérez a Josep Pedrerol sobre el fitxatge frustrat de Mbappé, la més reveladora va brollar mentre mirava d’explicar el trànsit «jo em creia allò del somni i això era veritat».

Sorprèn que el mateix president que fa 20 anys va firmar un precontracte amb Luis Figo amb clàusula milionària en cas de penediment, l’any 2022 es cregués que el somni madridista de Kylian era suficient per donar l’operació per tancada.

Florentino va explicar la seva versió: «A l’agost no va ser possible, no el van deixar. Va passar molt temps, calia esperar un any [...] i 15 dies abans va canviar la situació. ¿Per què? Doncs per una pressió política, i d’altra banda econòmica, i va entrar com en un bloqueig... i va sortir del bloqueig per on li va semblar més fàcil».

Fins allà el president no aportava res que no sabéssim. Però queden dades importants no explicades, com el que li va preguntar l’entrevistador: ¿per què no es va firmar?

«Perquè no es va poder fer, perquè la norma diu que has de dirigir-te al club». Una altra explicació feble. ¿Es dirigeix el Reial Madrid a tots els clubs quan tempteja un jugador? ¿I potser l’oferta que va fer el Reial Madrid al PSG l’estiu passat, rebutjada pel club parisenc, no era una declaració d’intencions suficient?

Teatralització

¿Què va passar entre gener del 2022, quan legalment el futbolista podia negociar amb el Reial Madrid i el maig, quan va renovar?

Notícies relacionades

En aquells mesos en què els mitjans més afins es van atipar de tortugues, tic tacs i altres teatralitzacions basades en les informacions que sortien del club, el president més poderós de la lliga i fins fa poc d’Europa, va creure en la paraula d’un xaval de 22 anys, i el dia que el Reial Madrid va remuntar davant els nassos d’Al-Khelaïfi, mentre aquest baixava rumb al vestidor dels àrbitres, somreia veient la mare de Kylian amarant-se de madridisme a la llotja del Bernabeu.

Un excés de confiança estrany en un home com Pérez que no va reconèixer davant els micròfons, entossudit a dibuixar un sobtat canvi de personalitat en el futbolista francès. «El Mbappé que havia de venir no és el meu Mbappé i si és així prefereixo que no vingui», va sentenciar. Potser en dos anys torna a canviar i reapareix la tortuga.