Dret perseguit Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Campanya contra l’avortament

El feminisme no diu a una dona que avorti sí o sí, sinó que defensa que existeixi un dret a avortar amb seguretat

1
Es llegeix en minuts

Aquesta setmana un dels titulars va ser per a Roberta Metsola, elegida presidenta del Parlament Europeu i declarada antiavortista. Dies després, el president francès, Macron, va proposar incloure l’avortament a la Carta de Drets Fonamentals de la UE, a la mateixa Eurocambra. Tota una declaració de posicions.

Això ha passat en la mateixa setmana en què una associació de propaganda catòlica va contractar espais publicitaris en contra de l’aprovació que l’assetjament davant les clíniques abortives sigui delicte. Existeix el dret a la llibertat religiosa, però també existeix el dret a avortar. I de la mateixa manera que no hi ha taules d’ateus davant les esglésies per impedir el dret religiós, no hi pot haver persones que més enllà de resar davant les clíniques abortives assetgin les dones que hi acudeixen amb informació que elles no requereixen, mostrant imatges de fetus o fent ecografies en ambulància.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

 

Això no és aïllat. Passa a Europa i la resta del món. Des de fa uns anys, l’Agenda Europe es va proposar combatre drets de les dones, com l’avortament, o del col·lectiu LGTB. El finançament dels grups que empenyen aquestes iniciatives s’ha quadruplicat en deu anys, segons un informe del Fòrum Parlamentari Europeu sobre Drets Sexuals i Reproductius.

Tot això amb una nova onada contra el feminisme, que sempre va defensar aquest dret. L’única veritat és que el feminisme no diu a una dona que avorti sí o sí. El feminisme defensa que existeixi un dret a avortar amb seguretat i, per tant, no obliga cap dona en la seva decisió. 

Recordin que aquí fa onze anys que esperem resposta al recurs sobre la llei de l’avortament. I que, segons el previst, ho farà el nou magistrat del Tribunal Constitucional, Enrique Arnaldo, qui ja s’hi va manifestar en contra en alguns escrits. De vegades donem els drets per conquistats i no ho hauríem de fer. Som en un nou duel en vista de l’avortament. Preparin-se, perquè hi ha ‘lobbies’ i finançament per anar en contra seu i tota una organització per atacar-lo. 

Notícies relacionades

 

 

Temes:

Avortament