A contrallum Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

¿Estic infectat?

Em pregunto si he agafat l’òmicron perquè no em passa res i a mi sempre em passa alguna cosa

1
Es llegeix en minuts
¿Estic infectat?

Em pregunto si he agafat l’òmicron perquè no em passa res i a mi sempre em passa alguna cosa. Mai he respirat tan bé pel nas com aquest hivern. Se m’ha tret, de sobte, la rinitis crònica de la qual soc víctima durant els mesos de fred. I sense necessitat de prendre cap antihistamínic. Això no és normal, em dic. Surto a la finestra i soc capaç de prendre l’aire humit (ha plogut) pel nas i expulsar-lo per la boca, com qualsevol persona corrent. Però jo mai he sigut corrent pel que fa a la respiració. Vaig abandonar el ioga precisament per aquesta incapacitat física. Ara podria fer perfectament els exercicis que la professora ens sol·licitava. 

L’absència de símptomes em desconcerta. Tampoc em fa mal el cap al caure la tarda i dormo millor que mai. Hauria d’estar content, però estic preocupat. Aquest benestar insòlit és sospitós. M’informo sobre l’òmicron i la majoria dels articles insisteixen que cursa, amb freqüència, de manera asimptomàtica. Cap diu que et tregui els símptomes que formaven part de la teva identitat, però tampoc ho nega. Pel meu gust, em confinaria per protegir la família. L’hi dic a la meva dona:

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

-Potser m’hauria de confinar.

-¿Tens algun símptoma?

-No. Per això.

-Va, no comencis.

Prefereixo no insistir que el problema és precisament aquest, el de l’absència absoluta de símptomes, de manera que miro de seguir endavant amb la meva vida, cosa que no resulta senzill, creguin-me. Em passo el dia escoltant-me i no sento res anormal, sento que l’anormal és el normal en mi. Truco per telèfon a un metge de confiança i li relato les meves penes.

Notícies relacionades

-Si estàs bé, estàs bé –diu una mica molest–, no li donis més voltes.

És fàcil dir no «li donis més voltes», com quan estic nerviós i em diuen que em tranquil·litzi. Si estic nerviós és perquè no puc estar tranquil. En fi. Em pregunto si tots aquests dubtes tenen a veure amb aquest estat de ‘boira mental’ que produeix també l’òmicron. En aquest cas, tindria raó: estic infectat.