Cine Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

El que vindrà

El meu veí creu que l’any que ve s’acabarà d’una manera que no esperem. Serà una cosa emocional, intensa i que a tots ens afectarà

1
Es llegeix en minuts
El que vindrà

Netflix

Article 745. L’altre dia vaig ensopegar amb el meu intel·ligent veí de 96 anys i li vaig preguntar què creu que passarà l’any que ve. Sempre he cregut que té un sisè sentit per endevinar com girarà el món.

Es va prendre el seu temps, em va mirar i em va dir que serà un any molt intens, que s’acabarà d’una manera que no esperem. Seguidament em va relatar el que viurem mes a mes l’any que ve. Em va dir... Millor que us ho expliqui després del millor de la setmana.

3r lloc. ‘Harakiri’, escrita per Shinobu Hashimoto (A Contracorriente Films). Increïble versió en Blu-Ray d’aquesta obra mestra sobre samurais. Un gaudi per als sentits.

2n lloc. ‘The outsiders. The complete novel’, escrita per Kathleen Rowell (4K UHD). Coppola ha estrenat una nova versió 4K d’aquest clàssic immortal, com sempre l’encerta de ple en cada canvi i sents que aquest ‘stay gold’ és ara més que mai necessari.

1a posició. ‘El poder del perro’, escrita i dirigida per Jane Campion. Un ‘western’ situat en aquell temps on tot començava a canviar i és aquell instant el que fa d’aquesta pel·lícula una cosa única i un cant a les diferències.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Notícies relacionades

I el que em va explicar el meu veí va ser el següent: «El gener, febrer i una miqueta de març seran complicats. L’abril marcarà el final del més dur i començarà l’inici del final. Cap al maig els tractaments en pastilles i la vacunació ens tornaran tot el que hem perdut i aquesta bogeria de pandèmia desapareixerà al juny...». Després va pensar una mica més i, finalment, va afegir: «El gran tema de l’any que ve no serà el virus, sinó que serà el que vindrà després de la pandèmia. Quan una cosa tan gran i intensa s’acaba, el món explota i el que vindrà ho causarà cadascun dels éssers humans, en el seu afany de recuperar el temps perdut».

No vaig poder preguntar-li res més perquè va marxar, però tinc la sensació que entenc al que es refereix. Crec que parla d’una cosa emocional, intensa i que a tots ens afectarà. Caldrà viure-ho per comprendre-ho. ¡Bon diumenge i bones festes!

Temes:

Cine