Eleccions Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Quatre en ratlla o conte de la lletera a Castella i Lleó

A priori, tot són beneficis per al PP castellà i estatal. Només falta que els pronòstics es compleixin i que la dependència de Ciutadans a Castella no sigui substituïda per la dependència de Vox

1
Es llegeix en minuts
Quatre en ratlla o conte de la lletera a Castella i Lleó

Poc després que el secretari general del PP, Teodoro García, afirmés que ‘guanyarem totes les eleccions generals que es convoquin a partir d'ara’ el president de Castella i Lleó, Alfonso Fernández Mañueco, expulsava per sorpresa -almenys, per a ells- a Ciutadans del Govern autonòmic, tot argumentant que el partit taronja estava preparant una moció de censura a la murciana amb el PSOE i convocava eleccions anticipades per al 13 de febrer, comptant amb el ple suport de Gènova. Més enllà dels previsibles beneficis per al PP castellà, que segons totes les enquestes guanyaria les eleccions de manera folgada i fins i tot podria obtenir la majoria absoluta, aquest és un moviment que sobretot ha d'interpretar-se en clau multinivell. 

Notícies relacionades

Després de l'enfrontament de Pablo Casado amb Isabel Ayuso per la convocatòria del congrés regional i el seu reflex en una certa reculada en els sondejos, una victòria del PP, seguint l’estela iniciada a la Comunitat de Madrid, contribuiria a dibuixar l'escenari de què el nou cicle electoral que justament s'inaugurarà en aquestes eleccions és favorable al PP. Amb aquests comicis, a més, es pretén assestar una estocada mortal a un Ciutadans en hores baixes, que cada vegada veu més amenaçada la seva implantació territorial per les opes del PP, al mateix temps que es dificulta l'organització de candidatures de l'Espanya Buidada, encara que algunes de les agrupacions de les quals en la comunitat autònoma, com Soria ¡Ya!, ja hagin anunciat la seva intenció de concórrer. I, finalment, la convocatòria evita la possibilitat de què el congrés del PP madrileny se celebri a l'inici de l'any, tal com pretenia la presidenta madrilenya.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

A priori, tot són beneficis tant per al PP castellà com per a l’estatal. Només falta que els pronòstics es compleixin i que la dependència de Ciutadans a Castella no sigui substituïda per la dependència de Vox. Perquè encara que el PP sap que, donat l'actual sistema de partits i davant la reculada de Ciutadans, només podrà governar Espanya amb el concurs més o menys actiu de Vox una cosa és arribar amb l'expectativa de veure's poc condicionat i una altra molt diferent evidenciant, ja d’entrada, la seva subjecció.