Experiència personal Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

La meva enquesta sobre mobilitat

En tres anys no he vist mai multar un infractor de cap vehicle.

2
Es llegeix en minuts
La meva enquesta sobre mobilitat

JOSE NAVARRO

Com que no em fio gaire de les enquestes oficials, m’agrada fer les meves. Cada dia camino 1,8 quilòmetres per anar de casa a la feina, a la dreta de l’Eixample, i uns quants més de tornada. Passo, doncs, per 26 encreuaments de carrer al dia. El resultat de la meva experiència sobre mobilitat és el següent: un 8% dels patinets van per la vorera impunement. De tots ells, algun va a velocitat boja. Una vegada que en vaig criticar un, va parar i va amenaçar d’apallissar-me. La resta van pel carril bici, però el 40% se salten els semàfors, apressant el vianant. El 4% de bicicletes continuen circulant per la vorera, sobretot en el seu últim tram, si els agafa en direcció contrària al trànsit. D’aquests, més del 50% són de ‘delivery’. I deixen la bici a qualsevol lloc. Els usuaris del Bicing solen ser més moderats. El 75% de les motos pugen a la vorera pel gual en marxa per aparcar, fins i tot recorrent tota una illa buscant lloc. Si els ho indiques, s’enfaden. La setmana passada vaig veure per primera vegada un motorista que va parar la moto, va baixar i la va portar per aparcar-la a la vorera. El vaig aplaudir. Em va mirar estranyat.

Notícies relacionades

El 95% dels cotxes van més de pressa dels 30 km/h. Jo inclòs, quan condueixo. En els encreuaments amb semàfor en ambre intermitent, el 55% d’automobilistes creuen que tenen prioritat i que el vianant ha de cedir-los el pas. L’1% fins i tot l’increpa, el pressiona, o el xiula perquè s’aparti. Especialment al carrer d’Aragó i a la Gran Via, el vianant ha d’anar amb molta cura, ja que el 20% de les motos i el 5% dels cotxes passen en vermell, o arrenquen abans que es posi verd. Especialment a primera hora del matí. El 30% de cotxes quan surt d’un gual es col·loca a la vorera, i s’espera a incorporar-se al carril, bloquejant el vianant. El 50% de vianants, jo inclòs, ens saltem els semàfors si no veiem perill, i un 1% creua per on no ha de fer-ho.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

En tres anys no he vist mai multar un infractor de cap vehicle. I el que és més curiós, només he vist en dues ocasions algun agent de la Guàrdia Urbana atent.

Temes:

Mobilitat