Recomanacions Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Dies festius creatius

Quan hi ha dies festius molta gent no treballa i el meu amic aprofita aquells dies perquè les muses l’il·luminin només a ell

1
Es llegeix en minuts
Dies festius creatius

José Luis Roca

Article 741. L’altre dia vaig llegir sobre una síndrome que es diu «la de l’intestí tímid» que tracta sobre la gent que només pot fer les seves necessitats a casa perquè si va fora, el seu intestí d’alguna manera és reservat i no se sent còmode. L’hi vaig explicar a un amic meu que mai pot fer res fora de casa seva i ell li va trobar el costat positiu perquè em va dir que és una manera de saber que tens una llar. Potser aquest seria un nom més bonic: «Síndrome de la llar».

Aquest mateix amic té una bonica teoria sobre els dies festius, ell és pintor i sempre treballa en dies molt especials perquè creu en les muses, i per això... Bé, millor us ho explico després del millor de la meva setmana. 

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Tercer lloc. ‘Persona infiltrada’ (TV-3). Aquest programa té una energia pròpia i és addictiu. El capítol d’Óscar Andreu va estar ple d’humor i es crea una sinergia perfecta entre família i convidat. No tinc dubte que pot continuar evolucionant per trobar fins a dos infiltrats.

Segon lloc. ‘El faro’, una bonica cançó de Tyna Ros. Té aquesta energia única que impregna a tots els seus temes, plens de tendresa i d’esperança. Us recomano que us hi inicieu amb el seu preciós tema ‘Amarillo’.

Primera posició. ‘300 crits’. Marina Rossell crea en el seu 25è disc una meravella per als sentits. Un treball tan bonic que no pots parar d’escoltar-ho en bucle perquè és com un cercle perfecte i harmoniós. Gràcies per tanta màgia.

Notícies relacionades

I el que em va explicar el meu amic pintor és que ell només treballa a plens pulmons en dies festius o ponts llargs, Setmana Santa, per Nadal o Cap d’Any... I ho fa perquè ell creu que hi ha muses comptades que aporten idees als creadors i que quan hi ha dies festius molta gent no treballa i ell aprofita aquells dies perquè les muses l’il·luminin només a ell.

Sempre m’ha semblat una idea molt romàntica i bonica i jo des de fa anys faig el mateix perquè crec que les muses de la pintura i l’escriptura són diferents i així no li robo la seva. ¡Feliç pont creatiu!