06 d’abr 2020

Anar al contingut

DUES MIRADES

El greuge

El greuge

Emma Riverola

La justícia va fallar que Oriol Junqueras i bona part dels acusats en el judici de l’1-O eren culpables de sedició i, per tant, els corresponien greus penes de presó. La sentència ja va semblar excessiva a molts, també a reputats juristes. Però el més humanament injust, deixant les lleis de banda, és contemplar Carles Puigdemont amb la llibertat i els privilegis d’eurodiputat, mentre Junqueras suma ja més de dos anys a la presó. Càstig sense pal·liatius per a qui va donar la cara. Premi per a qui va fugir (potser va acumular raons, però la seva actitud va perjudicar la resta dels acusats).

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

En el cas improbable que el Tribunal Suprem alliberi Junqueras, el greuge serà per a la resta dels presos. Els jutges aniran movent fitxes, però està clar que la situació s’ha convertit en un greuge.

El PP mai va haver de judicialitzar la política, i ara està en mans de la política bregar amb una situació infinitament més enredada i dolorosa. El més pervers és que, si el PSOE i ERC no arriben a un acord, serà el PP el gran beneficiari. Paradoxalment, el greuge està en mans de Junqueras. Ningú pot negar-li autoritat moral.