DUES MIRADES

1
Es llegeix en minuts
junquerasok

junquerasok

La justícia va fallar que Oriol Junqueras i bona part dels acusats en el judici de l’1-O eren culpables de sedició i, per tant, els corresponien greus penes de presó. La sentència ja va semblar excessiva a molts, també a reputats juristes. Però el més humanament injust, deixant les lleis de banda, és contemplarCarles Puigdemont ambla llibertat i els privilegis d’eurodiputat, mentre Junqueras suma ja més de dos anys a la presó. Càstig sense pal·liatius per a qui va donar la cara. Premi per a qui va fugir (potser va acumular raons, però la seva actitud va perjudicar la resta dels acusats).

Notícies relacionades

En el cas improbable que el Tribunal Suprem alliberi Junqueras, el greuge serà per a la resta dels presos. Els jutges aniran movent fitxes, però està clar que la situació s’ha convertit en un greuge.

El PP mai va haver dejudicialitzar la política, i ara està en mans de la política bregar amb unasituació infinitament més enredada i dolorosa. El més pervers és que, si el PSOE i ERC no arriben a un acord, serà el PP el gran beneficiari. Paradoxalment, el greuge està en mans de Junqueras. Ningú pot negar-li autoritat moral.