La vida i obra dels artistes

Un final 'made in Hollywood'

El moviment contra l'assetjament i l'agressió sexual en la indústria del cine està aconseguint moltes coses i sospito que Woody Allen pot ser el pròxim a caure

1
Es llegeix en minuts
Un final 'made in Hollywood'

ERIC GAILLARD (REUTERS)

La història està plena de grans genis que a la vegada són grans males persones. Assetjadors, pedòfils o misògins. ¿On acaba l'artista i comença la persona? Jo adoro les pel·lícules de Woody Allen, m'agraden els quadros de Pablo Picasso i crec que 'El pianista' de Roman Polanski és una de les millors pel·lícules de la història. M'enamoren els papers que interpreta Kevin Spacey i encara que Bette Davis i Joan Crawford eren unes autèntiques males mares en la vida real, les considero meravelloses com a actrius. Reia als anys 80 amb el xou de Bill Cosby. 

Estic molt a favor de treure els dolents de l'armari i fer que vagin a la presó si són culpables, però jo com a espectadora, ¿he de posicionar-me moralment? Sembla que el moviment Time’s Up contra l'assetjament i l'agressió sexual en la indústria del cine està aconseguint moltes coses i sospito que Woody Allen pot ser el pròxim a caure.

Els actors i directors que abans l'idolatraven, s'estan posicionant en contra seu. Actrius com Natalie Portman o Mira Sorvino ja han dit públicament que no volen treballar amb ell. I la meva reflexió és la següent. ¿Jo com a espectadora he de deixar de disfrutar del seu art? I, per una altra part, m'agradaria entendre el perquè d'aquest actual rebuig al director.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Cert és que l'entrevista que va donar Dylan Farrow a la CBS sembla que confirma bastant els fets. ¿Però què passa, per exemple, amb Roman Polanski? El seu cas fa anys que està més que provat, confessat i confirmat. Va violar una nena de 13 anys a casa de Jack Nicolson. I sembla que a ningú li importa quan, des de l'any 1977 en què confessa l'agressió, no para de treballar, a cap dels seus actors li ha passat pel cap deixar de sortir a les seves pel·lícules i el 2003 li donen un Oscar i és ovacionat com un dels grans al teatre Kodak de Los Angeles, amb Meryl Streep dreta aplaudint entre molts altres. 

Notícies relacionades

Woody Allen, ja ho veus, hauràs de reconèixer que sí que ho vas fer perquè et deixin treballar o et menjaràs un final 'made in Hollywood'. Hipòcrita sobretot.