La innecessària venjança de Kimi Raikkonen

2
Es llegeix en minuts
Raikkonen al Gran Premi de la Xina.

Raikkonen al Gran Premi de la Xina. / WU HONG (EFE)

És possible, molt possible, més que probable, que el finlandès Kimi Raikkonen tramés la venjança des de fa mesos. Per algun motiu li diuen, entre altres coses, 'Iceman', l'home de gel. Sí, també pel gel del seu whisky però, sobretot, per la seva enorme fredor a l'hora de pilotar i, pel que es veu, perdó, pel que s'ha sentit aquest matí a la part final del Gran Premi de la Xina, per la seva capacitat de venjar-se del rival.

L'any passat, quan Raikkonen era company d'equip de Fernando Alonso Ferrari, el bicampió espanyol el va derrotar en el 98% dels duels. I, quan dic el 98%, em refereixo als múltiples entrenaments del cap de setmana, les qualificacions de dissabte i, per descomptat, en carrera. Quan un té un cotxe tan vulgar com el que, el 2014, va oferir Maranello als seus dos campions, la rivalitat, la competitivitat de tots dos, es mesura, només, pels seus duels.

I Alonso ha humiliat sempre, sempre, 'Iceman'. Li va treure 106 punts d'avantatge al final del campionat (161 contra 55) i, fins i tot, el 'Nano' va ser capaç de pujar al podi, al ser segon a Hongria darrere de l'australià Daniel Ricciardo (Red Bull). Alonso mai va parlar d'ells, però sí la premsa italiana i internacional, que l'hi va refregar per la cara a Raikkonen durant tot l'any.

Ara, amb la polèmica decisió d'Alonso de canviar Ferrari per McLaren, el campió finlandès dels vermells ha vist el cel obert. És cert que ha aparegut davant el seu morro un campió, perdó, un tetracampió, tan o més afamat que l'espanyol, l'alemany Sebastian Vettel, que tampoc pensa tractar-lo amb guant de seda (és més, ja ha guanyat una carrera, a Malàisia), però 'Iceman' se sap posseïdor d'un cotxe molt millor que el McLaren. De manera que, a les primeres de canvi, és a dir, avui, a Xangai, a falta de 10 voltes, quan ha vist la possibilitat de doblar l'espanyol, ha cridat per la ràdio del seu monoplaça perquè ho sentís tothom, milions d'aficionats, "¡per favor!, traieu-me aquest cotxe de davant".

Notícies relacionades

Aquest cotxe era el flamant McLaren platejat de Ron Dennis; l'impressionant, o ho hauria de ser, motor Honda, amb Fernando Alonso en persona al volant. Molta ràbia acumulada de mesos, d'entrenaments, de 'qualys', de carreres, és el que devia portar, porta, Raikkonen a sobre per, en la tercera carrera de l'any (la segona d'Alonso; la primera sencera), tornar-li, amb aquest menyspreu, totes les derrotes que el ‘Nano’ li va infligir, per tenir millor cap i millors mans, l'any passat, quan tots dos vestien de vermell.

Això és molt llarg i qui ho sap més bé és Raikkonen, que, l'any passat, va patir en la seva pròpia pell de què és capaç Alonso quan té el mateix cotxe que el seu company d'equip. No cal dir que, quan li han comentat l'incident a l'espanyol, ha respost amb senyoriu: "És normal, som més lents que ells i els molestem".