MUNDIAL DE F-1

Hamilton segueix dominant amb autoritat la F-1

El campió de Mercedes controla al seu gust el Gran Premi de la Xina davant del seu company Rosberg i, de nou, dels Ferrari de Vettel i Raikkonen

El Mercedes de Lewis Hamilton al Gran Premi de la Xina.

El Mercedes de Lewis Hamilton al Gran Premi de la Xina. / DIEGO AZUBEL (EFE)

1
Es llegeix en minuts
MIGUEL MARTÍNEZ / XANGAI (Enviat especial)

El Gran Premi de la Xina, tercera carrera de la temporada després de les victòries del britànic Lewis Hamilton (Mercedes) a Austràlia i l'alemany Sebastian Vettel (Ferrari) a Malàisia, no ha tingut història. Tot s'ha limitat a confirmar que Mercedes segueix sent el millor cotxe i que, en efecte, Ferrari li pot plantar cara en més d'un Gran Premi i, fins i tot, forçar-los, com ha passat aquest diumenge a Xangai, a córrer sota pressió i obligar-los a no cometre ni un sol error ja que, si no, els poden prendre la victòria i el podi.

La tercera prova del Mundial de F-1 ha començat amb el mateix 'trenet' amb què s'ha acabat: Hamilton (Mercedes), l'alemany Nico Rosberg (Mercedes)Vettel i el finlandès Nico Raikkonen (Ferrari). Han sortit així i han arribat així després de fer, tots quatre, dues parades perfectes en boxs i ni tan sols inquietar-se o plantejar-se la possibilitat d'avançar-se en carrera, tot i que, a mig Gran Premi, Vettel s'ha acostat molt a Rosberg. Però, al final, Mercedes ha volgut tornar a mostrar el seu poder i ha deixat els dos cotxes de Maranello a gairebé 20 segons de distància real, encara que la carrera ha acabat, com havia començat, en fila índia a l'entrar el 'safety car' a l'esclatar-li el motor al Toro Rosso de Max Versttapen. D'aquesta manera, Hamilton, que aquest diumenge ha sumat la seva victòria 35, ha reforçat el seu liderat al Mundial i, la setmana que ve, a Bahrain, tornarà a ser el gran favorit per a la victòria final.

ESPANYOLS AMB POCA FORTUNA

Notícies relacionades

Els espanyols aquest diumenge no han tingut gaire fortuna. Fernando Alonso (McLaren) s'ha hagut de conformar amb la 12a plaça, mentre que Roberto Mehri (Marussia), que sortia últim, ha tornat a acabar la carrera en 16a posició i Carlos Sainz (Toro Rosso), amb moltíssims problemes al seu cotxe, s'ha hagut de consolar amb el lloc 14. Lamentablement, l'èxit més gran per a Alonso ha sigut aconseguir la 13a plaça davant del seu company, el britànic Jenson Button (McLaren), que, a falta de set voltes, ha superat el veneçolà Pastor Maldonado (Lotus Mercedes), curiosament davant els ulls del bicampió espanyol, que es disposava a lluitar amb ells per aquesta 13a posició.

Mundial de F-1: 1. Lewis Hamilton (GB), 68 punts; 2. Sebastian Vettel (Alemanya), 55 punts; 3. Nico Rosberg (Alemanya), 51 punts; 4. Felipe Massa (Brasil) 30 punts i 5. Kimi Raikkonen (Finlàndia), 24 punts.