Alonso: "L'objectiu era acabar i seguir coneixent el cotxe"

El bicampió espanyol treu importància al menyspreu mostrat en carrera per Raikkonen, el seu company a Ferrari, i assegura que "per fi, he pogut fer 55 voltes seguides amb el McLaren"

El McLaren de Fernando Alonso durant el Gran Premi de la Xina.

El McLaren de Fernando Alonso durant el Gran Premi de la Xina. / DIEGO AZUBEL (EFE)

2
Es llegeix en minuts
MIGUEL MARTÍNEZ / XANGAI (Enviat especial)

Fernando Alonso ha posat la seva ment en mode serenitat, paciència, tranquil·litat. De moment no li importa el lloc on comenci o acabi els grans premis i sí anar agafant-li el truc al cotxe i, sobretot, subministrar informació als seus enginyers per millorar aquest deficient, molt deficient, McLaren-Honda. "L'objectiu de la carrera no era altre, no podia ser altre, que acabar, fer les màximes voltes possibles i obtenir la màxima informació per millorar. Així que l'objectiu s'ha complert, tant per part meva com per part del meu company, Jenson Button, i ara podrem analitzar tota la informació aconseguida".

El bicampió asturià ha recordat que "fins ara només havia pogut fer una tanda de 12 voltes d'entrenament i 22 de seguides a Malàisia, així que les 55 voltes completes d'aquest Gran Premi ens subministraran moltíssima informació sobre el comportament del cotxe, que, lògicament, ha de millorar en tot, absolutament en tot, no només en potència del motor Honda, sinó també en aerodinàmica, ja que avui hem tingut problemes amb l'aleró posterior, que no ens ha permès tenir el ritme que desitjàvem".

Alonso, que s'ha col·locat just darrere, enganxadet, a Button i al veneçolà Pastor Maldonado, en les últimes voltes per lluitar per la 12a plaça, que al final ha sigut la que ha aconseguit, ha lamentat que no hi hagués lluita, ja que Button ha tret de la pista Maldonado i tots dos li han obert pas. "Jo he arribat fins a ells en millors condicions, ja que portava pneumàtics tous i ells rodaven amb els durs. M'he quedat unes voltes acumulant energia, carregant les bateries per, quan arribéssim a les últimes voltes, intentar passar-los amb aquesta potència afegida, però han xocat i m'ho han posat fàcil".

COMENTARI DESAFORTUNAT

Notícies relacionades

Algú li ha preguntat si tenia alguna cosa a dir sobre la frase despectiva pronunciada pel finlandès Kimi Raikkonen, el seu company de Ferrari l'any passat, quan, en l'última part de carrera quan es disposava a avançar-lo, ha dit per ràdio als seus enginyers: "¡Traieu-me d'aquí davant aquest McLaren!" "Bé --ha comentat Alonso amb el seu senyoriu i serenitat--, suposo que com que, de moment, som molt més lents que ells, els molestem. No ho sé, res més. Som més lents i als ràpids els molestem".

El pròxim Gran Premi se celebrarà la setmana que ve a Bahrain i, lògicament, Alonso no espera canvis. "D'aquí quatre dies tornem a pujar als cotxes i, lògicament, seran els mateixos que avui, però, bé, és un traçat diferent, i per tant l'objectiu serà seguir coneixent el cotxe i obtenir informació per millorar-lo".