Un llibre per a Bartomeu

3
Es llegeix en minuts

"Ferit i esgotat al carreró, comprens que no tens escapatòria. Els tres rufians somriuen mentre s'acosten, ja t'apunten amb les seves armes. Veus un esclat. I després, el no-res...". Potser recordeu els llibrejocs que es van fer populars els 80. Amb el lema de 'Tria la teva aventura', el lector prenia les seves decisions i saltava de pàgina a pàgina; irremissiblement la cosa acabava en un tràgic final. El lector, pressionat per l'ànsia de canviar el seu propi destí, començava una altra vegada el llibre amb renovats ímpetus i acabava, novament, morint.

Després de l'horrible xoc contra el València és possible que busqueu estímuls més poètics. No us equivoqueu: trobareu molt consol en aquests llibrets de llom vermell, sobretot quan comprengueu que no sou vosaltres els que us hi jugueu el tipus, sinó un cert Josep Maria Bartomeu, 40è president de la història del Futbol Club Barcelona. En efecte, un intenta imaginar dreceres perquè se surti amb la seva i no passem per les urnes, i senzillament no ho aconsegueix. Al contrari: ens passen pel cap un bon nombre de dramàtics finals per a aquesta fugida amb la resta de còmplices del mandat de Sandro Rosell. A saber:

1. El Barça cau per 3-0 a Manchester. Als que no creguin en aquesta possibilitat, els recordem que la nostra defensa titular la componen AlvesPiquéMascherano Alba.

2. El Barça és eliminat de la Copa per la Reial. Igual que en el punt anterior, amb l'agreujant de la presumible participació de Puyol (sí, l'artista de varietats que va protagonitzar "Fitxatge Puyol").

3. El Barça es despenja a la Lliga i acaba lluitant per la tercera plaça. Amb l'actitud atabalada mostrada davant el València, no descarteu res.

4. Jorge Messi s'aixeca irritat un fred matí de febrer, truca a algun mitjà i declara que sí, que vol que el seu fill renovi, però que no es fia de l'actual directiva, on el vicepresident econòmic va anomenar "aquest senyor" el seu fill.

5. Cap al mes d'abril els socis expressen amb el seu vot massiu contra la remodelació del Camp Nou la desconfiança que els genera la gent que va canviar Unicef per Qatar Airways.

6. Johan Cruyff decideix complicar-se la jubilació i apareix en una roda de premsa al costat de LaportaBenedito Christanval per dir que amb el president adequat li tornaria a venir de gust entrenar el Barça.

7. Carles Vilarrubí rep una enquesta que indica que té grans possibilitats de ser nomenat president aquest mateix any.

8. A la foto de la pitjor infàmia de Rosell, el pacte amb els Boixos Nois, no hi havia una corbata, sinó dues. Al mateix temps, el soci, indomable i lúcid, recorda sobtadament que Bartomeu va ser el vicepresident esportiu que es va negar a fitxar centrals, que va anteposar Piqué per sobre de Guardiola, el que va desposseir Zubi i va acomiadar Abidal, el que va participar en l'assumpte Neymar, el que va propiciar que els capitans de l'equip comencessin a menysprear la directiva, el mateix que va consentir amb la seva inacció que la desídia s'apoderés de tots els racons del vestidor, el que va beneir el retorn al victimisme, la mediocritat i el plor dels 80.

Notícies relacionades

Potser us poden passar pel cap altres finals. Estareu d'acord, sens dubte, que el futur d'aquesta 'extra-ball' neonuñista és ben negre. Pot ser que al somrient Bartomeu l'ajudi formar-se amb alguns dels títols de la celebèrrima sèrie 'Tria la teva aventura'. Hi havia '¡Naufragi!', i també 'La tribu perduda', el molt terrorífic 'L'amo del poder maligne' i el terrible '¡Ostatges!'. Això sí: cap com l'insuperable '¿Qui ets tu?'.

Post publicat a La Caverna Azulgrana