On Catalunya

DIVERSIÓ A LES ALTURES

Disfrutant de les terrasses dels hotels

Els millors hotels de Barcelona atrauen els hedonistes amb 268 activitats del 2 a l'11 de juny

Ball a la piscina de l’hotel Ohla Barcelona. / XAVI ESCOLANO / MONTSERRAT COMESAÑA

6
Es llegeix en minuts
Patricia Castán
Patricia Castán

Periodista

ver +

No hi ha excusa per tallar-se a l'entrada: encara que la franquegi un imponent porter uniformat, o la remati una alfombra vermella o llueixin cinc estrelles que facin témer per una factura igualment sibarita. Si alguna vegada els hotels es converteixen en territori local, on descobrir, explorar i disfrutar, entre tragos, és durant la Setmana de les Terrasses. El 2 de juny arribarà a la seva sisena edició amb rècord de participació: 74 hotels que propulsaran 268 activitats d'ampli espectre, des dels concerts amb vista a la metròpolis fins a les classes de ioga de més altura de la ciutat o els tallers de cuina amb xefs estrellats.

I el millor, la majoria són gratis (es paga la consumició), amb Barcelona als peus, com ja han comprovat 120.000 assistents en els últims cinc anys.

Des d''On Barcelona' proposem alguns dels millors plans per disfrutar durant aquests 10 dies de les terrasses, tant pel ganxo de les seves iniciatives com perquè val la pena coronar alguns dels millors terrats de la capital catalana.


OHLA BARCELONA

Ball a la piscina i més

La congestionada Via Laietana té la virtut d'alinear algunes de les millors terrasses panoràmiques. La de l'Ohla Barcelona repeteix amb una de les activitats més triomfals en edicions anteriors: les exhibicions de natació sincronitzada, amb dues sessions el dia 9 (18.30 h i 20.30 h). Però la seva terrassa amb vistes al Gòtic també dóna canxa al ioga el dia 3 (9.00 h) i a la música amb un tribut a Eric Clapton el dia 4 (de 19.00 a 21.00 h, entre altres). També és una bona ocasió per descobrir la seva barra de còctels i les opcions de tapes al seu chill out, ara que ha estrenat repertori gastronòmic de la mà de Romain Fornell. Les opcions s'amplien amb els platillos del Plassohla, a la planta baixa o en format espectacular al Caelis. Via Laietana, 49.


Ioga al Gallery.

GALLERY

Ioga a ritme de violoncel

El Gallery té l'avantatge de sumar dues terrasses, a dalt de tot i al carrer, conegudes també pels seus animats afterworks i activitats musicals tot l'estiu. Durant la gran setmana, El Café del Gallery i la rooftop The Top, tenen reclams per a tots els gustos. Sessions de ioga combinades amb violoncel (el 3 a les 10.00 h), espectacles de música i ball, esport a l'aire lliure (divendres 2, entrenament per a embarassades en parella, a les 18.00 h; el 8, pilates a les 20.00 h), exhibicions de màgia, tast de vins (el 5 degustació de Torres, a les 20.00 h), tallers d'escriptura creativa (el 3, a les 18.00 h) i moltes més opcions. Rosselló, 249.


Gastronomia al DO Plaça Reial.

DO PLAÇA REIAL

'Showcookings' panoràmics

La joieta de la plaça Reial és un hotel de poques habitacions però amb la terrassa a peu de carrer més chic de la plaça i amb la del terrat com a mirador sense reserves de tot el que es cou a l’epicentre de Barcelona. El seu tast de vins i formatges de l’any passat (foto) va provocar cues espectaculars. Aquest any opten per showcookings amb el seu xef Xavier Riera, de gaspatxos el dia 2, a les 19.00 h, i de tàrtars el 6 i d’arrossos el 8, a la mateixa hora. Plaça Reial, 1.


The One.

THE ONE

Decibels i carta astral

Una de les supernovetats de la temporada la brinda el Mood Rooftop Bar del novíssim hotel de luxe The One, des d’on la vista arriba al mar, i on es podrà disfrutar tant d’un capvespre musical amb dj els dies 3 i 10, de 20.00 h a 14.00 h, com d’una singular sessió d’astrologia per conèixer la carta astral, el 9, de 19.00 a 22.00 h. Qualsevol excusa és bona per descobrir l’interiorisme de l’hotel (de Jaime Beriestain), els seus còctels i un repertori de tapes , broquetes i brasa per a una nit 10. Provença, 277.  


Claris.

CLARIS

Art precolombí i banda sonora

Tots els hotels de Derby tenen la corresponent dosi d’art que insufla la família Clos al seu allotjament, però aquests 10 dies són una bona oportunitat per visitar una exposició d’art de 50 peces precolombines (diàriament de 12.00 a 18.00 h a la primera planta), o disfrutar de sessions de música en directe i amb dj. Ocasió també per tastar la nova carta gastronòmica del seu terrat, on debuten els plats mediterranis del xef assessor Aurelio Morales, amb menú de migdia (29 euros) en un entorn de gran luxe, o degustació (59 euros) amb plats estrella com el seu caneló de gambots o el seu tàrtar de ventresca i ostres. Pau Claris, 150.

Alaire, de l'hotel Condes de Barcelona.

CONDES DE BARCELONA

Música i reestrena de l'Alaire

Una de les terrases d’estiu més veteranes a Barcelona estrena aquest any disseny i decoració, a base de fusta, formes orgàniques i nova il·luminació, com a escenari perfecte per a les quatre vetllades musicals que proposa aquests dies. Del directe amb Elvis Soul (el dia 6), Eva Green (7) i Johana Zohler&Sol Omar (8), al dj Karl Finck per tancar la Setmana el dia 11, sempre a partir de les 20.30 h. La terrassa Alaire té el plus d’obrir ininterrompudament de 12.00  del migdia a 2.00 h de la matinada, i oferir tant aperitius com una nova Fórmula Migdia de tres plats més begudes (entre tres opcions diferents) per 19,95 euros, així com nova carta estiuenca de tapes, amb embotits ibèrics, burgers i pizzes, i una bona cocteleria. Passeig de Gràcia, 73.


Nandu Jubany, a la terrassa Dolce Vitae, del Majestic.

MAJESTIC

Nandu Jubany, a la Dolce Vitae

No calien excuses per escalar a la terrassa de la 10a planta i disfrutar de la Dolce Vitae. Les seves vistes del passeig de Gràcia serien suficients. O conèixer la nova carta estival del xef assessor de l’hotel, Nandu Jubany, i el seu arsenal de tàrtars de carns i peixos autòctons, i verdures de temporada, una de les millors opcions de la ciutat per sopar informalment a la fresca.

Però aquests dies multipliquen els reclams amb música (les germanes Jensen inauguren el 2 a les 20.00 h les Sunset Sessions estivals, a la seva taula de mescles), amb un showcooking del mateix Jubany i el seu xef executiu David Romero (el 5, prèvia inscripció), una sessió de ioga detox el 7 a les 12.00 h, una sessió de música house el 9 per veure la posta de sol, i altres actuacions més tota la setmana. Passeig de Gràcia, 68. 


Música a dalt del Pulitzer.

PULITZER

Punt de trobada urbà

L’agenda de qualsevol modern com cal inclou visites setmanals a un dels terrats més icònics de la ciutat, ja que s’ha consolidat com a punt de trobada de barcelonins joves (i no tan joves) amb inquietuds musicals. Les seves cèlebres Buenas Tardes Pulitzer donen bola a artistes locals d’indie, electrònica i funk, amb eventuals visites de dj internacionals. Durant la Setmana de les Terrasses, no ens podem perdre les sessions de dimecres, 7, dijous, 8 (Kosmos & Ginebra), ni divendres, 9. Però fins a finals de setembre segueix la febre tots els dimecres, dijous i divendres. Són gratis i les consumicions (cerveses 3 euros i combinats, des de 8) són assequibles per a un gran pla. Bergara, 8.  


Notícies relacionades

I ENCARA MÉS

També hi ha tardes de formatges i vins a l’Alexandra o el Silken Gran Havana, taller de barberia per a hipsters al Midmost o cicle de cine de Mae West al Vincci Mae...  i concurs de fotografia amb nit a l’Arts com a premi. Consulteu mesqhotels.cat.

Temes:

De copes Hotels