On Catalunya

Combustible gastro

Restaurants de Barcelona per a festivalers

Terrasses on recarregar energia, antídots contra la ressaca i ‘fast food’ gurmet per als de les presses. El Primavera Sound es disfruta més amb la panxa contenta

barcelona/PICNIC RESTAURANT.jpg

barcelona/PICNIC RESTAURANT.jpg / Instagram

7
Es llegeix en minuts
Òscar Broc

Arriba el Primavera Sound. Estàs nerviós. Sabem que t’has agafat una setmana de vacances a l’oficina. Ho tens gairebé tot preparat: ‘outfit’, bossa, concerts destacats, transport... Només et falta un apartat: el menjar. Pots menjar al festival, per descomptat, però si busques comoditat i no vols menjar a les 17 h, Barcelona t’espera amb una oferta de restauració totalment adequada a les necessitats d’un festivaler de pro. Antídots contra la ressaca, plats carregats d’energia, espais per a festivalers gurmet, terrasses per relaxar-te, ‘fast food’ per a festivalers amb pressa, pizzes, burgers, ‘chilaquiles’... El Primavera Sound sempre es disfruta més amb la panxa contenta. ¿A qui se li acut anar a veure Rosalía amb un bocata de cols a l’estómac? ¿Estem bojos o què?  

1. ‘Chilaquiles’ miraculosos 

‘Michelada’ resucitadora

El brunch-dinar que buscaves després de llevar-te com si tinguessis un Boeing 747 al cap i un camió de les escombraries a la llengua. Dona-li al teu organisme el greix i les calories que necessita a Gringa All Day (Trafalgar, 39), un restaurant que tornaria tarumba Quentin Tarantino. Té l’aspecte d’un ‘diner’ americà i la seva especialitat és el dinar americà-mexicà de qualitat. La diva és el pollastre fregit, però no deixis escapar els ‘pancakes’ i els chilaquiles –els meus favorits de Barcelona–. També té cafè Three Marks per si necessites despertar-te i unes micheladas imperials per trepitjar-li el cul a la ressaca. Benvingut de nou al món dels vius.   


2. Pasta al bosc 

Compartir és viure

La família Tragaluz té un nou membre, un sucós caramelet per a l’estiu que juga amb dues cartes imbatibles: una terrassa jardí reparadora i una carta amb accent italià que cobrirà totes les necessitats de la cuchipandi festivalera. Amb una cuina oberta que funciona com la sala de màquines d’una locomotora al Far West, Bosco de Lobos (Diagonal, 605) reinicia els teus txakres amb vegetació, cants d’ocellet i gustera a l’aire lliure. I injecta energia en aquest cosset malmès a base de pastes de qualitat –potents aquests mezzi paccheri amb ‘tomatitos’, ‘nduja i burrata–, pizzes fines i cruixents, i plats per compartir, com les croquetes a la carbonara o el carpaccio de vedella. El millor combustible per veure Depeche Mode i no morir en l’intent.  


3. ‘Brunch’ in the USA 

Ponsat-hi ous

Tot i que no ho sembli, hi va haver un temps en què Barcelona no estava inundada de restaurants de ‘brunch’. Una era en què pioners com Picnic (Comerç, 1) es van atrevir amb aquest ritual tan odiat pel defensors de l’‘esmorzar de forquilla’. No només van ser dels primers, sinó que s’han mantingut al cim amb el pas del temps. La seva fórmula és senzilla, un ‘brunchamericà de qualitat amb pinzellades internacionals i, oh, uns ous Benedict llegendaris que voregen la perfecció. Ja sigui per combatre la ressaca o per emmagatzemar energia, el Picnic és una carta guanyadora. Tomàquets verds fregits, ‘pancakes’, hamburgueses, French toast, torrada de salmó, ous ranxers... Tot impecable. Per cert, té un Bloody Mary colossal que no només cura la ressaca, sinó també l’ànima.   


4. Proteïna madurada 

Pepitos i mitjanes

Dos ambients, dues formes de menjar carn. Al pis superior (Lomo Alto, Aragó, 285), tindràs espai de sobra per acomodar el teu grup d’amics. L’interiorisme de Lázaro Rosa Violán és digne de la família Roy. I les peces de carn madurada que maneja el local són unes de les més exquisides que trobaràs a Barcelona. Els preus són alts, però en grup la patacada s’esmorteeix, i en termes de qualitat, gairebé ningú pot competir amb les races d’aquest temple carni. Si t’has deixat la meitat del pressupost en cerveses al festival, sempre pots rebaixar expectatives i menjar a la planta baixa (Lomo Bajo), més casual i amb una carta d’entrepans per a carnívors que no dona treva. Amb el brioix amb ‘steak tartar’ i el catàleg de pepitos n’hi haurà prou perquè tornis al Fòrum serrant les dents com Hulk.  


5. Llum directa 

Plats reconfortants

Si el cos et demana calidesa i bones vistes, al centre de Barcelona Casa Luz (Ronda Universitat, 1) t’espera amb querubins i confeti. Ubicat a l’última planta de l’hotel Sonder Casa Luz, el restaurant de Tomàs Abellan és un refugi per a grups que busquen un bon emplaçament on relaxar-se de cara a la jornada festivalera, sense renunciar a la bona cuina. Les vistes de la terrassa, amb tot el centre de la ciutat sota els teus galindons, són postals de valor incalculable. La cortina de llum natural que cobreix la sala interior és un bàlsam després de nits mogudes. A la carta, delícies mediterrànies amb esquitxades d’autor i sabors profunds. Demana les mandonguilles de pollastre amb puré de xirivies, el llom de tonyina amb soja blanca, el tàrtar de tomàquet, la mitjana de vaca vella o el mític biquini trufat de Carles Abellan, amb mozarella i pernil ibèric. De postres que volin els triangles de pastís de formatge sobre els vostres caps, com els inflables que solquen l’escenari principal a les tantes de la matinada.   


6. Bol de calories 

Fideus per a Rosalía

Has fet la llista de concerts que t’interessen i has omplert un pergamí de mig metre. Tindràs una nit dura al Fòrum i ho saps. Només existeix una via: ingesta de calories colossal i provisió massiva d’energia. I en aquest terreny, el ramen és la gasolina més potent que puguis imaginar. No dubtis a acudir a Grasshopper Ramen Bar (plaça de la Llana, 9), potser has de fer una mica de cua, però la relació qualitat-preu-calories és immillorable. El ramen de Grasshopper –amb aquest caldo treballat com pocs a Barcelona–ressuscita morts i converteix éssers derrotats en paladins olímpics. És tan bo que lleparàs fins a l’última gota. I si li summes el verat arrebossat, les explosives gyozes de porc i algun mochi, arribaràs al concert de Rosalía saltant directament d’un helicòpter.   


7. Focaccia al rescat 

Energia italiana

Necessites menjar ràpid, que al teu grup favorit l’han posat aviat a la tarda. Els entrepans italians casolans de Mr. Focaccia (Blai, 21) són monumentals i podrien alimentar regiments sense necessitat de coberts. En aquesta trinxera pugliesa es prenen molt seriosament l’art de la focaccia. També trobaràs panzerotti, unes empanades celestials que igual com els paninis, venen amb embotits, vegetals i salses de gran qualitat al seu interior. Tampoc es queden enrere els seus plats de pasta i els seus guisats italians. És petit, sí, però no te l’acabes.  


8. Festivalers gurmets 

Qualitat garantida

Cada vegada hi ha més amants dels festivals que es prenen seriosament l’alimentació durant els seus esdeveniments favorits. Quan t’acostes als 40, els bocates oliosos i les pizzes congelades no entren a la teva agenda. I allà és on apareixen restaurants com Mediamanga (Aribau, 13), un espai on cuina tradicional i cuina d’autor es mantenen en perfecte equilibri. Mediamanga juga amb producte de proximitat, cuida els detalls i et mima amb un excel·lent celler. Les navalles en salsa de xili, l’arròs melós amb gamba vermella, l’‘steak tartar’ amb foie-gras... Si penses donar-te un caprici abans de ficar-te a les trinxeres del Fòrum, ja saps quina és la teva parada de boxes més desitjable.   


 9. Temple pizzer 

Macarrons amb Bad Gyal

Les pizzeries de Barcelona cremaran aquest cap de setmana. No hi ha menjar més sol·licitat pel castigat organisme d’un festivaler que una bona pizza. Acomoden ressaques batalladores, aporten energia, omplen estómacs i et fan més feliç que una perdiu quan hi ha gana. Com no és al mateix centre, a Mucho (Marià Cubí, 201) et resultarà més fàcil trobar lloc. El restaurant del xef Jordi Vilà i el forner Xevi Ramon factura pizzes de gran qualitat, amb massa i ingredients de molts quirats. I també juga amb una carta variada en la qual destaquen els macarrons gratinats amb rostit de tres carns, un xut d’energia tan poderós que acabaràs pujant a l’escenari i acariciant-li les orelles a Bad Gyal.   


10. Escenari burger 

Notícies relacionades

Injecció de vitalitat

Has dormit tres hores, però has tingut prou temps per somiar amb un sucós burger. L’hamburguesa és a la ressaca el que el crucifix a Dràcula. Si agafes la línia groga per anar al Primavera Sound, baixa un moment a la parada de la Barceloneta, el barri on es troba una de les millors hamburgueseries de Barcelona. Es diu La Sagrada (Sant Carles, 11 / Fusina, 7) i cuida el producte amb un mim sorprenent. Per començar, una pala d’excavadora plena de tequeños. I per recuperar-te, per exemple, la béicon cheese love, amb dos discos smashejats, pluja de cheddar i béicon cruixent. Salses casolanes, carn perfectament cuinada, brioix llamineríssim, adobats top i conya en forma d’injecció de formatge per a alguns exemplars. No tornaràs a trepitjar un McDonald’s a la teva vida.