On Catalunya

Agafa pa i suca

Cafè amb núvol

Si això continua així, per ser cambrer o barista hauràs de tenir habilitats pictòriques, un màster en efectes especials i un curs de manualitats

barcelona/documentacion Fotos 1-113333506.jpg

barcelona/documentacion Fotos 1-113333506.jpg

1
Es llegeix en minuts
Òscar Broc

Aquesta setmana, @soycamarero ha compartit a Twitter una notícia del 2019 que posa de manifest com hem complicat el senzill acte de demanar i prendre un cafetó: una ‘coffee shop’ (sic) asiàtica s’ha inventat un cafè amb un núvol de cotó fluix de sucre suspès sobre la tassa. La calor fa que el núvol es fongui i, ¡sorpresa!, et plogui sucre al teu ‘latte’. Estossecs a l’última fila. Silenci. 

Si això continua així, en uns anys, per ser cambrer o barista no n’hi haurà prou que facis uns ‘flat whites’ collonuts, també hauràs de tenir habilitats pictòriques, a més d’un màster en efectes especials i un curs completat de manualitats avançades auspiciat pel paio d’Art Attack i George Lucas. 

Notícies relacionades

A tots aquests requisits per posar cafès, també s’hi haurà d’afegir ben aviat un doctorat en mnemotècnia, ja que demanar un tallat el 2021 s’ha convertit en una competició ferotge per veure qui destrossa abans els nervis del cambrer, sepultant-lo sota una muntanya de detalls, capricis i manies a memoritzar: llarg o curt de cafè; amb llet de vaca, no, millor de civada; la llet tebiona, ¿eh?; en got de vidre; en tassa; amb estèvia servida en un cofret de nacre trobat a la tomba d’Amenofis III... 

Memoritzar entrepans

Extrapola aquesta pluja de dades a una taula de quatre persones i intenta memoritzar totes les quinieles individuals sense imaginar fongs nuclears, genets cadavèrics i altres escenes de violència extrema. ¿Per què som tan primmirats amb el cafè? ¿Per què no fem el mateix amb el bocata? «Sí, mira, el de ‘chopped’ me’l poses amb talls de 2 mm de gruix, pa amb llavors, oli d’arbequina, plat de gres... ¡i que no em toqui la punta de la barra, crac!». ¡Plaf! En tota la cara.