la recepta de la meva vida
Recepta de sardines en gavardina
«És un record de la meva infantesa als bars de Cornellà, on el peixet adobat i fregit era una delícia de fregit amb origen andalús», explica Sergio Gil, xef de Bodega La Peninsular
zentauroepp50556456 abel191120163041 /
«És un record de la meva infantesa als bars de Cornellà, on el peixet adobat i fregit era una delícia de fregit amb origen andalús. Se solien utilitzar seitons i sense mel. Però aquí, a La Barceloneta, la pesca de la sardineta és més estable», explica Sergio Gil, xef de Bodega La Peninsular.
DIFICULTAT MITJANA
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
– 800 g de sardines mitjanes (200 g per persona)
– 1 l de vinagre blanc
– 350 g de mel
– 1 cap d’alls
– 7 fulles de llorer
– 1 culleradeta de sal
– 1 culleradeta de pebre negre en gra
– 1 l d’oli de gira-sol
– 1 kg de farina de fregir
PREPARACIÓ
1. Netegeu les sardines traient-ne el cap i les tripes. Aclariu-ho bé amb aigua i escorreu-ho.
2. En un recipient, aboqueu el litre de vinagre i els 350 grams de mel.
3. Peleu els alls i talleu-los a rodanxes. Després, afegiu-hi el vinagre i la mel.
4. Trenqueu una mica el llorer amb els dits sense destrossar-lo massa, evitant trossos massa petits. Afegiu-hi el vinagre, la mel i l’all.
5. Afegiu a la barreja les culleradetes de sal i de pebre en gra.
6. Barregeu bé tots els ingredients i afegiu-hi les sardines fins que quedin totalment cobertes per l’amaniment. Tapeu bé el recipient i guardeu-ho a la nevera 24 hores.
7. Passades les 24 hores, ja es poden cuinar. Poseu un litre d’oli de gira-sol en una paella. Mentre s’escalfa l’oli, traieu les sardines i escorreu-les lleument, abans de posar-les en farina. No s’han de passar per aigua perquè conservin tot el sabor.
8. Cobriu-ho bé amb farina de fregir.
9. Quan l’oli sigui ben calent, tireu-hi les sardines a poc a poc (han de quedar cobertes per l’oli) i deixeu-les fregir fins a aconseguir un color daurat.
Notícies relacionades10. Retireu amb compte les sardines de la paella i col·loqueu-les en un recipient pla amb paper absorbent perquè llepi l’oli. Ja estaran llestes per emplatar.
- Exclusiva Vilaplana va ensenyar un vídeo d’Utiel inundat a Mazón a El Ventorro a les 17.40 hores el 29-O
- Castells Els Castellers de Vilafranca signen la millor diada de la història dels castells en un Tots Sants descomunal
- Efectes de la hiperpaternitat Els pares helicòpter arriben a la universitat: «Venen a demanar explicacions sobre les notes»
- La periodista que va dinar amb Mazón el dia de la DANA, ingressada a l’hospital després de patir una crisi
- PATRIMONI La Sagrada Família ja és l’església més alta del món
- Lliga F Un bon Espanyol cau amb dignitat contra el Reial Madrid
- TENNIS Sinner destrossa Zverev i lluitarà avui pel número u
- ACTUALITAT BLAUGRANA "Sempre ajudaré i protegiré Lamine Yamal", diu Flick
- LA TEMPORADA BLANC-I-BLAVA Un Espanyol en ratxa vol tornar a guanyar a Vitòria
- Segona vida (19) / MARCOS SENNA Marcos Senna, exjugador: "Els immigrants que venen a fer el mal perjudiquen els que venim a integrar-nos"
