Inicia sessió

Inicia sessió amb el teu compte d'El Periódico

He oblidat la contrasenya Política de privacitat

Si encara no ets usuari, Registrat

la recepta de la meva vida

Recepta de sardines en gavardina

«És un record de la meva infantesa als bars de Cornellà, on el peixet adobat i fregit era una delícia de fregit amb origen andalús», explica Sergio Gil, xef de Bodega La Peninsular

Sergio Gil (Bodega La Peninsular)

Recepta de sardines en gavardina

maitecruz

«És un record de la meva infantesa als bars de Cornellà, on el peixet adobat i fregit era una delícia de fregit amb origen andalús. Se solien utilitzar seitons i sense mel. Però aquí, a La Barceloneta, la pesca de la sardineta és més estable», explica Sergio Gil, xef de Bodega La Peninsular.

DIFICULTAT MITJANA

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

– 800 g de sardines mitjanes (200 g per persona)

– 1 l de vinagre blanc

– 350 g de mel

– 1 cap d’alls

– 7 fulles de llorer

– 1 culleradeta de sal

– 1 culleradeta de pebre negre en gra

– 1 l d’oli de gira-sol

– 1 kg de farina de fregir 


PREPARACIÓ

1. Netegeu les sardines traient-ne el cap i les tripes. Aclariu-ho bé amb aigua i escorreu-ho.
2. En un recipient, aboqueu el litre de vinagre i els 350 grams de mel.
3. Peleu els alls i talleu-los a rodanxes. Després, afegiu-hi el vinagre i la mel.
4. Trenqueu una mica el llorer amb els dits sense destrossar-lo massa, evitant trossos massa petits. Afegiu-hi el vinagre, la mel i l’all.
5. Afegiu a la barreja les culleradetes de sal i de pebre en gra.
6. Barregeu bé tots els ingredients i afegiu-hi les sardines fins que quedin totalment cobertes per l’amaniment. Tapeu bé el recipient i guardeu-ho a la nevera 24 hores.
7. Passades les 24 hores, ja es poden cuinar. Poseu un litre d’oli de gira-sol en una paella. Mentre s’escalfa l’oli, traieu les sardines i escorreu-les lleument, abans de posar-les en farina. No s’han de passar per aigua perquè conservin tot el sabor.
8. Cobriu-ho bé amb farina de fregir.
9. Quan l’oli sigui ben calent, tireu-hi les sardines a poc a poc (han de quedar cobertes per l’oli) i deixeu-les fregir fins a aconseguir un color daurat.
10. Retireu amb compte les sardines de la paella i col·loqueu-les en un recipient pla amb paper absorbent perquè llepi l’oli. Ja estaran llestes per emplatar.
 

Temes: Receptes