EXOTISME A L'EIXAMPLE
Boa-Bao: de viatge per Àsia
Aquest restaurant proposa receptes d'11 països en una atmosfera pròpia d'una taverna. El 'wok', el 'bao' i el curri són els seus pilars

boa-bao
T’asseus a la taula de Boa-Bao (plaça del doctor Letamendi, 1) i et donen un diari de viatge i un passaport. En realitat, són les cartes de menjar i beguda d’aquest restaurant, que et proposa un viatge per la gastronomia d’11 països asiàtics: de l’Índia al Japó, passant per Tailàndia, Malàisia, Indonèsia, el Vietnam, Laos, Cambodja, la Xina, Taiwan i Corea.
Són 64 plats que van canviant amb el pas dels mesos, sempre amb el ‘wok’, el ‘bao’ i el curri com a grans protagonistes d’aquest local amb aspecte de taverna de Saigon, on llueixen els materials reciclats.
Boa-Bao
Enric Granados, Telèfon: 93 454 43 32Preu mitjà (sense vi): 25 €
Boa-Bao, que obrecada dia des de la una del migdia fins a la mitjanit, ocupa el local on hi havia la galeria Joan Gaspar, amb grans finestrals tant a peu de carrer com al primer pis. Una llum que insufla vida a un interior en què també hi ha dues barres on menjar davant la cuina oberta o prendre davant dels cambrers un còctel clàssic però amb algun ingredient que et recorda que estàs de viatge per l’Àsia.

La decoració recorda una taverna asiàtica.
En una de les barres pots beure alguna cosa i provar platerets de ‘finger food’ (en aquest cas, la carta té aspecte de targeta d’embarcament) mentre esperes el moment per asseure’t a sopar.
Calamars amb salsa de tamarinde
Entre els plats, majoritàriament per compartir, destaquen el ‘bao’ negre (està fet amb cendra de bambú) de llobarro arrebossat amb farina i espècies, amb rave groc adobat i preparat amb maionesa picant, i el curri groc malaisi, a base de cúrcuma, amb pollastre, patates, bambú i ceba. Encara que tampoc s’han d’oblidar els calamars fregits a la sal i pebre amb salsa de tamarinde, els ‘pad thai’, els ‘dim sum’, les amanides i les sopes.
Notícies relacionadesNo hi ha menú de migdia, però sí una fórmula econòmica que se li acosta bastant: el plat del dia, que tant es pot menjar in situ com encarregar per endur. Sempre hi ha dues opcions, amb beguda i cafè inclosos, que van dels 14 als 20 euros, segons el plat. El preu mitjà s’acosta als 25 euros.
- Educació Sánchez reduirà per llei les hores lectives del professorat
- Apunt La sort va salvar Fermín
- Seguretat viària ¿Es podrà circular a més de 120 km/h? Els canvis que venen a les autopistes i autovies europees
- El Govern aprovarà l’embargament dimarts després de superar els esculls
- El Rei agraeix a Al-Sisi el seu paper per a un alto el foc a Gaza
- Natalia de Santiago, experta en finances: "A Espanya hi ha moltíssima aversió al risc, gent poruga que els ho transmet als seus fills"
- Cas Koldo El jutge manté pres Santos Cerdán tot i que avança que sortirà abans de complir sis mesos a la presó
- Tribunals Sandro Rosell davant la jutge del cas Negreira: «amb 250 euros per informe com podem comprar àrbitres»
- Urbanisme i educació Més de la meitat de les escoles de la metròpolis de Barcelona conviuen amb entorns «crítics» per a la salut dels nens
- Noves inversions La modernització dels aeroports catalans: més espai a la pista i millors accessos