Inicia sessió

Inicia sessió amb el teu compte d'El Periódico

He oblidat la contrasenya Política de privacitat

Si encara no ets usuari, Registrat

LA RECEPTA DE LA MEVA VIDA

Recepta de canelons de Sant Esteve

"El meu millor record gastronòmic és aquest plat: per l'olor del rostit, el gust del farcit i la beixamel amb aroma de trufa. Passen els anys i la recepta és la mateixa. El seu èxit està assegurat entre nens i adults", explica Jordi Olivet, xef de Chéri

Jordi Olivet (Chéri)

Recepta de canelons de Sant Esteve

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

- 300 g de carn magra de vedella

- 300 g de cap de llom

- 250 g de pit de pollastre

- 1 peça de cervellets de be

- 60 g de fetge d’ànec

- 3 cebes

- 1 got de vi ranci

- All, sal i pebre

- 12 làmines de canelons

- 125 g de formatge emmental ratllat

Per a la beixamel

- 500 cl de llet

- 30 g de farina normal

- 30 g de mantega

- 20 g de trufa negra


ELABORACIÓ

1. Talleu la carn a daus i la ceba.

2. Poseu-ho durant 20 minuts en una cassola amb oli a foc fort al principi i baix al final. Una vegada passat aquest temps, poseu-hi el vi ranci i els alls. Afegiu-hi els cervellets i el fetge, i deixeu-ho coure una hora i mitja a foc lent.

3. Passeu la carn per la picadora i rectifiqueu-ho de sal i pebre.

4. Bulliu la pasta dels canelons i deixeu-la refredar. Una vegada freda, poseu-hi la carn i enrotlleu-la.

Per a la beixamel

1. Bulliu la llet.

2. En una cassola a part, foneu la mantega i poseu-hi la farina per fer un 'roux'. Afegiu-hi la llet a poc a poc i aneu fent la beixamel a foc lent.

3. Rectifiqueu-ho de sal i poseu-hi la trufa ratllada.


FINAL

1. Munteu la safata per al forn amb una mica de beixamel primer, els canelons després i una altra vegada la resta de la beixamel per tapar. Acabeu posant-hi el formatge ratllat per sobre.

2. Gratineu-ho al forn a 190 graus fins que estiguin a punt.

Temes: Receptes