LA RECEPTA DE LA MEVA VIDA

Recepta de canelons de Sant Esteve

"El meu millor record gastronòmic és aquest plat: per l'olor del rostit, el gust del farcit i la beixamel amb aroma de trufa. Passen els anys i la recepta és la mateixa. El seu èxit està assegurat entre nens i adults", explica Jordi Olivet, xef de Chéri

Jordi Olivet (Chéri)

Recepta de canelons de Sant Esteve

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

- 300 g de carn magra de vedella

- 300 g de cap de llom

- 250 g de pit de pollastre

- 1 peça de cervellets de be

- 60 g de fetge d’ànec

- 3 cebes

- 1 got de vi ranci

- All, sal i pebre

- 12 làmines de canelons

- 125 g de formatge emmental ratllat

Per a la beixamel

- 500 cl de llet

- 30 g de farina normal

- 30 g de mantega

- 20 g de trufa negra


ELABORACIÓ

1. Talleu la carn a daus i la ceba.

2. Poseu-ho durant 20 minuts en una cassola amb oli a foc fort al principi i baix al final. Una vegada passat aquest temps, poseu-hi el vi ranci i els alls. Afegiu-hi els cervellets i el fetge, i deixeu-ho coure una hora i mitja a foc lent.

3. Passeu la carn per la picadora i rectifiqueu-ho de sal i pebre.

4. Bulliu la pasta dels canelons i deixeu-la refredar. Una vegada freda, poseu-hi la carn i enrotlleu-la.

Per a la beixamel

1. Bulliu la llet.

2. En una cassola a part, foneu la mantega i poseu-hi la farina per fer un 'roux'. Afegiu-hi la llet a poc a poc i aneu fent la beixamel a foc lent.

3. Rectifiqueu-ho de sal i poseu-hi la trufa ratllada.


FINAL

1. Munteu la safata per al forn amb una mica de beixamel primer, els canelons després i una altra vegada la resta de la beixamel per tapar. Acabeu posant-hi el formatge ratllat per sobre.

2. Gratineu-ho al forn a 190 graus fins que estiguin a punt.

Temes: Receptes