SABORS AUTÈNTICS

Cinc restaurants on mana el producte 'top'

Seleccionem cinc establiments de Barcelona que triomfen pel seu brillant treball amb una matèria primera excelsa

passadis-del-pep

passadis-del-pep

2
Es llegeix en minuts
On Barcelona

El nostre crític culinari, Pau Arenós, et descobreix alguns dels establiments de Barcelona on treballen de meravella el producte més excels. Hem seleccionat aquests cinc restaurants que no t’has de perdre perquè disfrutis com mai. 


1. Passadís del Pep

Després de la mort de Joan Manubens, Joan Manubens continua al capdavant del Passadís del Pep. Descartats els espectres, el lector ha comprès que és el fill. La notícia és que no hi ha notícia: El Joan està convençut que les decisions que va prendre el seu pare en vida van ser les encertades i a les regles se cenyeix. Això sí, vol tenir l’equip motivat amb reptes, recuperar cassoles (“com les que feia ell”) i millorar els emplatats. Llegir més sobre Passadís del Pep.

Passadís del Pep

Pla de Palau, 2 Barcelona Tel.: 933.101.021 Preu mitjà (sense vi): 70 € Menús: 60, 70 i 85 €



2. Pur / Impur

Nandu Jubany és un superdotat del seu ofici. L’excel·lència en el que va ser mal estudiant, cosa que hauria de servir d’estirada d’orelles a la pedagogia 'clàssica', la que consistia en domesticar a base de cops de regle. Estrena Pur / Impur, 'biestablecimiento' que es va dir provisionalment Somni per respondre a la culminació d’un desig després d’haver completat el Dakar sense trencar-se. Paret amb paret, Petit Comitè, un altre dels negocis del d’Osona. Llegir-ne més sobre Pur.

Pur / Impur

Passatge de la Concepció, 11. Barcelona Tel.: 931.701.770 Preu mitjà (sense vi): 60-70 €

Fuagràs amb sopa de ceba. / Carlos Montañes


3. Estimar

A l’acabar de menjar, vaig conversar amb Rafa Zafra sobre el sexe de la gamba. Podríem haver abordat altres assumptes amb X, tot i que vam decidir entretenir-nos en aquest apartat de la biologia. El Rafa es va referir, de manera general, als sexes: “El mascle no és el millor, però és sempre igual, regular. Les femelles canvien; estan plenes d’ous. Després de la fresa, perden”. Tenia davant els meus tentacles un full firmat pel restaurant Estimar amb taxonomia marina: producte, nomeni científic, família, origen... Llegir més sobre Estimar.

Estimar

Xipironets amb maionesa de tinta. / FERRAN SENDRA


4. Marea Alta

Notícies relacionades

Enrique Valentí es presenta amb camisa-jaqueta, el cabell engominat segons el costum, però sense jaqueta blava, ni mocador a la butxaca, ni corbata divertida ni sabates amb borles: “Aquest és el meu vestit”. Aquesta és la meva actitud, ve a dir. Conegut com a director de restaurants, vol incidir com a cuiner. Llegir més sobre Marea Alta.

Marea Alta

Av. de les Drassanes, 6-8. Barcelona Tel.: 936.313.590 Preu mitjà (sense vi): 50 €

Eriçons, trufa, brioix i suc de colomí. / Ricard Cugat


5. Espai Kru

Escriure que Espai Kru és un dels restaurants amb millor cuina de la ciutat és com assenyalar la Torre Agbar i veure un supositori (evito a propòsit la més eficaç metàfora sexual): en els dos casos es tracta d’una evidència. Cuina i discurs, tot i que parlar d’idees molesta els gurmets irats. Llegir més sobre Espai Kru

Espai Kru

Lleida, 7. Barcelona Tel.: 934.234.570 Preu mitjà (sense vi): 70 € Menú degustació: 100 €

Moll al cafè de París. / Ricard Fadrique