MENJARS SANS

5 bons restaurants halal

Amb l'inici del Ramadà, l'expert Javier Albarracín ens recomana els millors locals d'aquesta cuina

albarracin

albarracin

2
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

La cuina halal està en auge. Ho sap l’expert en la matèria Javier Albarracín, cofundador de l’única consultoria catalana especialitzada en aquesta gastronomia, Barcelona Halal Services: organitza esdeveniments, forma consumidors i empreses de restauració, i organitza la zona halal d’Alimentaria, en la pròxima edició del qual, del 20 al 23 d’abril del 2020, hi haurà més de 1.000 metres quadrats d’expositors, ‘show cookings’ i un congrés internacional (no hi ha res igual a Europa).

Atès que el ramadà comença aquest diumenge, dia 5 (acaba el 4 de juny), li preguntem per 5 restaurants que facin bé aquesta cuina, la que consumeixen milions de musulmans (aquests dies al caure el sol) i no musulmans. Entre altres productes, estan prohibits l’alcohol, les carns de porc i caça, les no sacrificades pel ritu musulmà i fruites, verdures i hortalisses sotmeses a tractaments químics. Molt sana.

1. KARAKALA

1. KARAKALAUn dels millors

“Aquest clàssic del carrer del Torrent de l’Olla 136, és un dels millors restaurants halal. No renuncia a la creativitat ni a certa antropologia perquè, a més d’elaborar plats libanesos, en fan algun de fenici. En tot el que menges hi ha un esforç d’investigació i de respecte pel que és musulmà. La bonica atmosfera del local t’ubica a la zona d’on venen les receptes”.


2. HAWKER 45

2. HAWKER 45Creativitat asiàtica

JOAN PUIG

“Al seu restaurant del carrer de Casp, 45, Laila Bazham aposta per la cuina tailandesa i filipina. Aquesta crac exhibeix una capacitat creativa des del punt de vista gastronòmic molt potent, per això protagonitza ‘show cookings’ halal en clau de cuina asiàtica”.


3. BLANC

3. BLANCCuina elegant... i certificada

“El restaurant de l’Hotel Mandarin Oriental (passeig de Gràcia, 38-40) té una cuina certificada com a halal, cosa que els permet oferir un menú de cuina àrab elegant i ben executada i donar servei a les habitacions. El seu responsable és el xef libanès Paul Haddad”.


4. SPICE BCN

4. SPICE BCNSud-africà, però també halal

“Aquest restaurant de cuina sud-africana, amb locals a Amigó, 39 i Paral·lel, 184, i del qual tot el món parla meravelles, trenca el tòpic de la cuina halal associada al món àrab donant-hi un toc d’exotisme amb les seves desconegudes receptes”.


5. TANDOOR

Notícies relacionades

5. TANDOORUn jove talent indocatalà

danny caminal

“El xef Ivan Surinder és un talent jove, però consolidat. Aquest indocatalà amb instint creatiu utilitza al seu restaurant (Aragó, 8) ingredients halal com la carn i també les fruites, verdures i hortalisses, tan habituals en la gastronomia del país dels seus pares”.