Inicia sessió

Inicia sessió amb el teu compte dEl Periódico

He oblidat la contrasenya Política de privacitat

Si encara no ets usuari, Registrat

la recepta de la meva vida

Recepta de daus de galta de vedella

"És un plat amb què m'identifico molt: cuina de guisat, tradicional, la que més domino", confessa Liberio Martínez, xef de Casa de Tapas Cañota

Liberio Martínez (Casa Cañota)

PER A 4 PERSONES

RACIONS

Ingredients

- 1 kg de galta de vedella

- 25 cl de vi negre

- 250 g de ceba

- 20 g de tomàquet concentrat

- 30 g de farina

- 5 g d’orenga

- 20 g de pebre vermell dolç

- Oli de gira-sol

- Sal

- Pebre

Elaboració

1. Barregeu la farina, l’orenga i el pebre vermell.

2. Salpebreu la galta i enfarineu-la amb la barreja anterior i fregiu-la amb oli ben calent.

3. Poseu la galta en una olla amb el vi fins que aquest redueixi. Quan hagi reduït, cobriu-la d’aigua.

4. Espereu que bulli i escumegeu-la.

5. Afegiu-hi la ceba i el tomàquet.

6. Poseu l’olla al forn a 90º durant 4 hores. Al retirar-la, rectifiqueu la carn de sal si fos necessari.

PER A L’ACOMPANYAMENT

Ingredients

- 200 g de patates Monalisa

- Pebre

- Sal

Elaboració

1. Renteu les patates i emboliqueu-les en paper de plata.

2. Preescalfeu el forn a 200º.

3. Introduïu les patates al forn aproximadament una hora.

4. Retireu-les del forn i talleu-les en quatre rodanxes. Salpebreu-les.


ACABAT I PRESENTACIÓ

1. En una safata, serviu les quatre rodanxes de patata i, a sobre, col·loqueu-hi quatre trossos de galta ruixada amb el suc de la seva cocció.

Temes: Receptes