la recepta de la meva vida

Recepta de daus de galta de vedella

"És un plat amb què m'identifico molt: cuina de guisat, tradicional, la que més domino", confessa Liberio Martínez, xef de Casa de Tapas Cañota

liberio-martinez / periodico

1
Es llegeix en minuts
Liberio Martínez (Casa Cañota)

PER A 4 PERSONES

RACIONS

Ingredients

- 1 kg de galta de vedella

- 25 cl de vi negre

- 250 g de ceba

- 20 g de tomàquet concentrat

- 30 g de farina

- 5 g d’orenga

- 20 g de pebre vermell dolç

- Oli de gira-sol

- Sal

- Pebre

Elaboració

1. Barregeu la farina, l’orenga i el pebre vermell.

2. Salpebreu la galta i enfarineu-la amb la barreja anterior i fregiu-la amb oli ben calent.

3. Poseu la galta en una olla amb el vi fins que aquest redueixi. Quan hagi reduït, cobriu-la d’aigua.

4. Espereu que bulli i escumegeu-la.

5. Afegiu-hi la ceba i el tomàquet.

6. Poseu l’olla al forn a 90º durant 4 hores. Al retirar-la, rectifiqueu la carn de sal si fos necessari.

PER A L’ACOMPANYAMENT

Ingredients

- 200 g de patates Monalisa

- Pebre

- Sal

Elaboració

1. Renteu les patates i emboliqueu-les en paper de plata.

2. Preescalfeu el forn a 200º.

3. Introduïu les patates al forn aproximadament una hora.

4. Retireu-les del forn i talleu-les en quatre rodanxes. Salpebreu-les.


Notícies relacionades

ACABAT I PRESENTACIÓ

1. En una safata, serviu les quatre rodanxes de patata i, a sobre, col·loqueu-hi quatre trossos de galta ruixada amb el suc de la seva cocció.