TOP GASTRONÒMIC

Els 5 restaurants favorits de Pablo Ortega

El xef de Totora, un dels restaurants peruans de referència de Barcelona (a la seva carta acabada d'estrenar ofereix plats regionals poc coneguts de la cuina d'abans), tria els seus cinc establiments preferits de la ciutat

zentauroepp44171799 cocina190104104426

zentauroepp44171799 cocina190104104426

1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

1. Koy Shunka

Koy ShunkaCuina japonesa increïble

“Increïble cuina japonesa i, sobretot, increïble el producte amb què treballen en aquest restaurant (Copons, 7). El seu xef, Hideki Matsuhisa, és un crac. Té un altre local més informal anomenat Kak Koy que, per mi, és igual d’increïble i també és al Gòtic (Ripoll, 16)”.


2. Bodega 1900

Bodega 1900Plats bons i sense complicacions

“Per definir-ho en una paraula: brutal. És un lloc fantàstic on fer un vermut. M’encanta la cuina d’aquest restaurant d’Albert Adrià, perquè els seus plats són molt bons i els seus cuiners els preparen sense complicacions. És al carrer de Tamarit, 91”.


3. La Sangunchería

La SanguncheríaEntrepans que recorden la cuina de carrer del Perú

“Aquest restaurant ocupa un espai petit a la travessera de Gràcia [al número 45] que ha sigut adaptat per preparar i servir entrepans peruans. De manera que, quan tasto qualsevol dels entrepans que fan aquí, em traslladen a la cuina de carrer del Perú, el meu país. ¡¡¡És superbo!!!”.


4. Carlota Akaneya

Carlota AkaneyaBrasa japonesa al teu gust

“Un altre restaurant bestial. En aquest cas, perquè aquí pots menjar brasa japonesa boníssima. Al mig de la taula hi ha una graella on tu mateix hi vas posant la carn perquè te la facis al teu gust. És a prop de la Rambla, al carrer del pintor Fortuny, 32”.


5. Dream Café

Notícies relacionades

Cuina cantonesa barata

“No facis cas del nom. Aquest petit restaurant serveix cuina cantonesa. Els seus plats són molt bons, i són molt barats. Em recorda molt els ‘chifas’ peruans, que barregen la cuina xinesa i la peruana. És al carrer de Viladomat, 10”.