CATA MAYOR

Nandu Jubany: un arròs del senyoret per tocar el cel

El xef li descobreix a Pau Arenós els passos necessaris per portar a la taula un èxit rodó

arroznandu 16 9 elperiodico / periodico

3
Es llegeix en minuts
ON BARCELONA

Si és estiu, és temps d’arrossos. No hi ha temporada de ‘Cata Mayor’‘Cata Mayor’ sense la seva corresponent proposta arrossera. La gramínia significa festa, amistat, rialles, camaraderia: ho facilita l’instrument, que és rodó i permet la gresca al voltant. La web sèrie ‘Cata Mayor’ acudeix a un dels més prestigiosos especialistes en el difícil (i agraït) art de l’arròsNandu Jubany, cuiner popularíssim amb una estrella a Can Jubany (Calldetenes) i amb dos restaurants a Barcelona, Pur i Petit Comitè.

El periodista Pau Arenós, presentador de ‘Cata Mayor’, se sorprèn del bodegó marí que presenta Nandu per al seu cèlebre arròs del senyoret, en el qual cada element va pelat per facilitar-ne la degustació. Un bon treball previ per donar plaer als ganduls de la casa, als senyorets. Però la improvisació sempre està a l’aguait i hi haurà un afegit que... Qui no disfruti del vídeo fins al final no veurà la sorpresa.

Notícies relacionades

‘Cata Mayor’ reuneix una importantíssima comunitat de cuiners i cuineres i especialistes gastronòmics, la majoria militants de l’alta cuina, a qui se’ls ha proposat un desafiament. ¿Poden estar els seus talents al servei de la cuina popular?

Albert Adrià ha preparat una broqueta; Oriol Balaguer, un pastís de formatge; Paco Pérez, una hamburguesa; Oriol Castro, Mateu Casañas i Eduard Xatruch, un gaspatxo; Carme Ruscalleda, uns canelons; Marc Gascons, unes patates braves; Ariadna Julian, un pollastre rostit; Ada Parellada, un flam; Carles Gaig, uns macarrons; Paco Méndez, uns tacos; Carles Abellan, una amanida russa; Jordi Vilà, una truita de patates; Hideki Matsuhisa, ‘sushi’; Meilan i Josep Maria Kao, ‘dim sum’; Carles Tejedor, un ‘tartar’; Lollo Vuoturni i Stefano Colombo, una pizza; Marc Singla, una cassola d’arròs i Eva Vila, una degustació de formatges.

En capítols anteriors

La seva tremolosa presència ha tornat amb força a les cartes de grans cuiners amb versions molt particulars.

Pau Arenós viu una escena de terror gore a l’assistir a la neteja dels interiors de l’au.

A la caça d’una brava de la qual dir “¡bravo!”, Pau Arenós troba una de les versions més originals d’aquest plat.

Pau Arenós disfruta d’un plat de ‘festa major’ preparat per l’excepcional cuinera, que comparteix els seus trucs per obtenir un resultat sublim.

Els tres xefs ofereixen uns útils recursos per transformar aquest humil plat estiuenc en una cosa superior.

Fa temps que la ‘burger’ va sortir del reducte de la cuina ràpida, i les carns maltractades i menystingudes, per assolir l’excel·lència.

Una de les postres més apreciades amb una recepta dissenyada en exclusiva per a ‘Cata Mayor’.

El xef explica a Pau Arenós, en la segona temporada de ‘Cata Mayor’, els trucs d’un clàssic de bar.

Primera temporada

Un dels ingredients més versàtils del món cuinats en una cassola amb galeres pel cuiner Marc Singla.

Eva Vila instrueix Pau Arenós en els talls, segons siguin formatges de pasta dura o de pasta tova i en els secrets d’aquestes elaboracions.

¿Amb o sense ceba? El xef Jordi Vilà descobreix per primera vegada les seves estratègies per aconseguir una truita perfecta.

Uns macarrons de cardenal celestials preaparats per Carles Gaig. Un plat intens i saborosíssim per repetir i repetir.

El xef Carles Abellán presenta la tapa guanyadora del primer Concurs Nacional d’Ensaladilla Rusa

El cuiner Paco Méndez rep Pau Arenós i li ensenya com preparen les imprescindibles truites i què fa tan especials els llegendaris tacos al pastor.

Poden traduir-se com “tocar el cor” i es refereix a una sèrie de petit mos cantonès.

 ‘Cata Mayor’ entra en un dels restaurants de Barcelona on més coneixement carni atresoren.

Pau Arenós busca el ‘nigiri’ perfecte al restaurant Koy Shunka, amb una estrella Michelin, que dirigeix l’‘itamae’ Hideki Matsuhisa

Massa de qualitat extrema amb biga i farina ecològica molta a la pedra, fermentació eterna i ingredients italians de qualitat. 

I pots també veure <strong>tots els vídeos</strong> de ‘Cata Mayor’ al nostre <strong><a href="https://www.youtube.com/playlist?list=PLs66PTSPhqMJnxGTFa9500kWIcRdi8-0X" target="_blank">canal de Youtube</a></strong>