CATA MAYOR

Ariadna Julian: un pollastre sencer al forn per al·lucinar

Pau Arenós viu una escena de terror 'gore' a l'assistir a la neteja dels interiors de l'au

180719 pollorelleno 16 9 / periodico

3
Es llegeix en minuts
ON BARCELONA

Encara queden quatre capítols de la segona temporada de la web sèrie ‘Cata Mayor’,que ofereix EL PERIÓDICO, després de la broqueta moruna, el pastís de formatge, l’hamburguesa, el gaspatxo, els canelons i les braves. ¿I les peces senceres, aquestes que tornen als grans restaurants per a alegria dels clients gargantues? Sempre s’ha cuinat a les cases aus al forn, i conills i porquets, i és una pràctica que ha anat desapareixent en favor del trossejat, i les seves comoditats.

A la recerca de la dignificació del pollastre de gran calibre, Pau Arenós Pau Arenósdemana a la cuinera Ariadna Julian, que defensa una cuina excepcional a Monvínic, establiment que és referència mundial dels vins, que expliqui com espavilar-se amb una au de grans dimensions i la recepta més convenient perquè llui.

Notícies relacionades

Atenció: L’Ariadna mostrarà, amb gran traça, com netejar el pollastre. I també a brindar-lo: no s’ha de perdre els moviments amb l’agulla i el fil. No són escenes aptes per a tous. S’ha d’advertir com en les pel·lícules de terror ‘gore’. ¿Per què no tornar al centre de les taules les oloroses cassoles amb enormes peces i permetre el lluïment d’hàbils trinxadores? El retorn del pollastre rostit.        

 ‘Cata Mayor’ ha rebut cuiners/cuineres amb gran fons i reconeixements, que han mostrat en la sèrie de vídeos la seva cara més didàctica i expressiva: Albert Adrià (broqueta moruna), Oriol Balaguer (pastís de formatge), Paco Pérez (hamburguesa); Oriol Castro, Mateu Casañas i Eduard Xatruch (gaspatxo), Carme Ruscalleda (canelons), Marc Gascons (patates braves), Carles Gaig (macarrons), Paco Méndez (tacos), Carles Abellan (ensalada russa), Jordi Vilà (truita de patates), Hideki Matsuhisa (‘sushi’),  Meilan i Josep Maria Kao (‘dim sum’), Carles Tejedor (tàrtar), Lollo Vuoturni i Stefano Colombo (pizza), Marc Singla (cassola d’arròs) i Eva Vila (formatges).

En capítols anteriors

A la caça d’una brava de la qual dir “¡bravo!”, Pau Arenós troba una de les versions més originals d’aquest plat.

Pau Arenós disfruta d’un plat de 'festa major' preparat per l’excepcional cuinera, que comparteix els seus trucs per obtenir un resultat sublim.

Els tres xefs ofereixen uns útils recursos per transformar aquest humil plat estiuenc en una cosa superior.

Fa temps que la 'burger' va sortir del reducte de la cuina ràpida, i les carns maltractades i cabaleres, per aconseguir l’excel·lència.

Una de les postres més apreciades amb una recepta dissenyada en exclusiva per a Cata Mayor.

El xef explica a Pau Arenós, en la segona temporada de 'Cata Mayor', els trucs d’un clàssic de bar.

Primera temporada

Un dels ingredients més versàtils del món cuinats en una cassola amb galeres pel cuiner Marc Singla.

Eva Vila instrueix Pau Arenós en els talls, segons siguin formatges de pasta dura o de pasta tova i en els secrets d’aquestes elaboracions.

¿Amb ceba o sense? El xef Jordi Vilà descobreix per primera vegada les seves estratègies per aconseguir una truita perfecta.

Uns macarrons de cardenal celestials preparats per Carles Gaig. Un plat intens i saborosíssim per repetir i repetir.

El xef Carles Abellán presenta la tapa guanyadora del primer Concurs Nacional d’Ensalada Russa

El cuiner Paco Méndez rep Pau Arenós i li ensenya com preparen les imprescindibles truites i què fa tan especials els llegendaris tacos al pastor.

Poden traduir-se com “tocar el cor” i es refereix a una sèrie de petits mossos cantonesos.

 ‘Cata Mayor’ entra en un dels restaurants de Barcelona on més coneixement carni atresoren.

Pau Arenós busca el 'nigiri' perfecte al restaurant Koy Shunka, amb una estrella Michelin, que dirigeix l’'itamae' Hideki Matsuhisa

Masa de qualitat extrema amb biga i farina ecològica molta a la pedra, fermentació eterna i ingredients italians de qualitat. 

I també pots veure <strong>tots els vídeos</strong> de ‘Cata Mayor’ al nostre <strong><a href="https://www.youtube.com/playlist?list=PLs66PTSPhqMJnxGTFa9500kWIcRdi8-0X" target="_blank">canal de Youtube</a></strong>