On Catalunya

festes ‘vintage’

Festes ‘vintage’ a Barcelona: torna als feliços anys 20 del segle passat

Ha passat un centenari des d’aquella dècada d’excessos i llibertats, però aquests locals es neguen a deixar morir l’esperit de llibertat que es respirava en les seves festes

Festes ‘vintage’ a Barcelona: torna als feliços anys 20 del segle passat
1
Es llegeix en minuts
Abel Cobos
Abel Cobos

Periodista

Especialista en cultura digital, tendències i oci.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La dècada dels 20 va ser la més feliç del segle passat. Optimisme, riquesa, espectacles, llibertat, pau, i moltíssima festa. Això, clar, segons l’òptica de Hollywood: qualsevol semblança amb la realitat és pura coincidència. Però aquesta explosió d’alegria continua en l’imaginari col·lectiu, com demostra ‘Babylon’, nominada a els Oscars i encara en cartellera, una oda a aquells anys gloriosos. Per això, les festes que prenen aquests anys com a inspiració continuen prosperant 100 anys després.

Aquest dissabte, al Bluesman Cocktail Bar, la cocteleria clandestina ‘vintage’ d’El Palace Barcelona (Gran Via, 668), la festa Great Gatsby, amb ‘dress code’ obligatori: toca anar dels anys 20, és a dir, plomes, boes, vestits de còctel, armilles i boines.

El W Lounge de l’Hotel W (Rosa dels Vents, 1) proposa un viatge directe a un bar il·legal en els temps de la llei seca. La seva carta, inspirada en els anys 20, actualitza receptes amb tocs ‘vintage’ i referenciant tots aquests elements que van marcar els principis del segle XX, com el xarleston o el tràfic d’alcohol en bars clandestins.

Notícies relacionades

A la Barcelona que homenatja els 20 no hi pot faltar el cabaret, per descomptat. L’Escola Barcelona Burlesque Experience (plaça de Sants, 12), a més de classes que trauran la teva Dita Von Teese dorment, organitzen de febrer a maig una funció mensual de burlesque a Sidecar (plaça Reial, 7).

I per acabar la ruta, apunta’t tres bars que mantenen perennes celebracions de la dècada feliç: Gatsby (Tuset, 19), el bar-teatre Tinta Roja (Creu dels Molers, 17) i la cocteleria clandestina Bobby’s Free (Pau Claris, 85).