On Catalunya

Per als fans d’una bona llesca

Arriben a Barcelona els ‘influencers’ del pa

Levaduramadre, amb més de 28.000 seguidors a Instagram, fa el salt a Barcelona aprofitant l’empenta de la moda pel pa artesanal, que segueix ben viva després de la pandèmia

Arriben a Barcelona els ‘influencers’ del pa
1
Es llegeix en minuts
Abel Cobos
Abel Cobos

Periodista

Especialista en cultura digital, tendències i oci.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Qualsevol que hagi estat a Madrid coneix Levaduramadre, una franquícia de fleques artesanals que compta amb més de mig centenar de botigues només a la capital espanyola. En el total de la Península, un centenar. I recentment, després de triomfar a Madrid, València i Alacant, acaba d’aterrar a Barcelona amb unes quantes obertures.

Asseguren que no són una franquícia més de fleques. I sembla que el seu èxit digital ho testifica. Amb més de 28.000 seguidors a Instagram i acostant-se al milió de visualitzacions en vídeos que els dediquen a TikTok, alguns ja els coneixen com els ‘influencers’ del pa bo, el «pa d’abans», «el dels teus avis», prometen els fans.

Notícies relacionades

I, tot i que l’aventura empresarial de Levaduramadre va començar el 2006, va ser la pandèmia la que els va fer escalar cap a l’estrellat. Només el 2020 van obrir dues dotzenes de forns. Després del boom de fer pa a casa, sembla que la fixació per menjar una llesca que no tingués gust de congelat industrial seguia present al nostre cap i, davant la falta de temps de reprendre el ‘hobby’, Levaduramadre tenia la solució: un pa d’obrador accessible.

Els primers locals barcelonins estan situats a Cassoles, 119, Viladomat, 293, i Balmes, 228, i són només l’inici del que preveuen que es converteixi en un èxit, igual que a Madrid. ¿La clau de la seva confiança? Distanciar-se de les cafeteries i fleques franquiciades amb discutible qualitat que abunden als carrers de Barcelona.