On Catalunya

Plans per menjar-se el raïm

Les millors festes de la nit de Cap d’Any a Barcelona

Adeu, 2022. Acomiada dos anys de restriccions ballant sense mirar enrere. Aquestes són les millors festes per estrenar el 2023: sua el torró entre ‘hits’ corejables, música dels 70 i fins i tot exèrcits de drons.

Les millors festes de la nit de Cap d’Any a Barcelona

Manu Mitru

3
Es llegeix en minuts
Albert Fernández

Hi ha alguna cosa en el compte enrere de la nit de Cap d’Any que fascina. Complir el ritual del sopar contrarellotge, el raïm a cop de campana i sentir amb aquest primer brindis de l’any un renéixer que tots sabem és pura captura de pantalla col·lectiva és una delícia. Aquest ha sigut l’any de les mil crisis, la plantofada de Will Smith, les guerres insofribles i el Mundial de la vergonya. Però també és el 2022 de ‘Despechá’, ‘Alcarràs’, superar (més o menys) la pandèmia i la recuperació de mamífers a Europa. Per això l’Any Nou cal celebrar-lo. T’agradi ballar o practicar ritus tranquils, traiem l’agenda de plans ‘top’ per a la nit de Cap d’Any. 

Desplegament pirotècnic 

Una de les grans cites populars que es recupera aquest Nadal després de dos anys de restriccions és l’espectacle de la Font Màgica de Montjuïc. La gran festa de Cap d’Any que se celebra a l’avinguda de la Reina Maria Cristina serà tot un desplegament de música, pirotècnia i escenografia. Es retrà homenatge als orígens del planeta i a la comunitat. Ritus ancestrals convertits en modernitat gràcies al vol de més de 200 drons que dibuixaran a l’aire màscares de diverses cultures. El gran brindis multitudinari rebrà l’any amb 12 minuts de focs artificials.   

Hi haurà qui surti disparat cap a la discoteca amb l’últim gra de raïm. Per a aquestes ànimes festaires, les opcions són infinites. La mítica salaLa Paloma (Tigre, 27) torna a obrir les portes excepcionalment per a aquesta ocasió, amb música per petar-ho des de les 0.30 fins a les 6.00 hores a càrrec de Carlitos Sarduy, Sonido Tupinamba, Discos Paradiso, Guille de Juan i Virginie. Un ball d’assaig sensacional abans de la reobertura definitiva de la sala aquest 2023. A Razzmatazz (Almogàvers, 122) se celebrarà l’Any Nou a tot ‘hit’. Razz New Year’s Eve animarà les seves cinc sales, gràcies a l’alquímia de Loli Zazou, DJ2D2, Siria DJ i Moredisco DJs, entre d’altres. Pots arribar abans de mitjanit i prendre allà el raïm, o entrar a fer directament la primera copa del nou calendari vestit amb la teva millor gala. Compte, perquè cal arribar aviat per aconseguir la teva samarreta de Razz’23 abans que s’esgotin.  

Decibels eixordadors

Mentrestant, les cabines de la Sala Apolo (Nou de la Rambla, 113) retronaran de decibels llaminers amb les arts als plats de Sama Yax, Klara Missyle, Marc Piñol, Oddzero, Velmondo i Vonvon. Nitsa: New Year’s Eve promet ser tremend, mentre que a Astin ho petaran perquè suïs tot el torró Aines, Drazzit, Lanav b2b Rumbler, Neska i Thérèse Ha. Si ja tens una edat i et perds amb el techno i l’‘urban’, a Throwback NYE– Back to 80’ Music, festa de la nit de Cap d’Any a Port Vela (passeig de Joan de Borbó, 103), trobaràs el que busques: ‘revival’ disc, funk, grans temes corejables i aquest aire de les festes salvatges dels 70 i 80 perquè et marquis els millors passos. La qüestió és que ho ballis al màxim, i surtis de la disco amb el teu ‘baby coroná’. 

Per als addictes al vinil 

Notícies relacionades

Hi ha qui necessita que cada ball sigui una exquisitat, fins i tot en dates tan massificades com les que ens ocupen. Els addictes al vinil poden buscar refugi a Salvadiscos (plaça de Santa Madrona, 4). Pica-pica, raïm i cotilló, més una sessió èpica de Suruu. Altres ballarugues sibarites: les festes selectes de Curtis Audiophile Cafe (Mallorca, 196) i Freedonia (Lleialtat, 6), o el sarau de l’Antic Teatre (Verdaguer i Callís, 12). 

Si passes de sortir, t’organitzo un pla casolà en dues línies. Poses el ‘Two minutes to midnight’ d’Iron Maiden a les 23.58 hores. Raïm, brindis, petonets i pel·lícula clàssica per oblidar-se de les barreres del temps, o una partida llarga al Catan amb la teva copeta fins que siguin les tantes. La cosa és celebrar. Mira que fàcil t’ho diré: A, B, C, one, two, three, ¡2023!