On Catalunya

nova atracció festiva

Així és la casa viral del Pare Noel a Badalona

És el ‘hit’ d’aquestes festes, la vila de Santa Claus que han aixecat els veïns del carrer de Montjuïc de Badalona. Només a Twitter, ja tenen més de 150.000 visites. Compte, Abel Caballero: van contra tu

Així és la casa viral del Pare Noel a Badalona
3
Es llegeix en minuts
Abel Cobos
Abel Cobos

Periodista

Especialista en cultura digital, tendències i oci.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Ni per pujar al Dragon Khan s’havia vist tanta cua. «¿Tens la carta per al Pare Noel a mà?», li pregunta un pare a la seva filla que, embolicats en jaquetes, bufandes i guants, fa gairebé una hora que esperen amb el fred hivernal. Sobre els caps, un cartell de Merry Christmas els indica que han arribat a l’últim èxit viral d’aquestes festes, una atracció tan nadalenca que fins i tot eclipsaria l’espectacle de llums d’Abel Caballero, l’alcalde de Vigo.

Quan creuen la porta vermella del número 9 del carrer de Montjuïc, a Badalona, es transporten a Lapònia. A l’esquerra, una família de tions de Nadal acompanyada per un Pare Noel recollint més wish lists que Jeff Bezos. A la dreta, un concert de nadales amb un Mickey Mouse ballant al ritme de la guitarra. A la façana de la casa, imatgeria nadalenca projectada. I, penjant dels arbres, tants llums i estrelles que només falta la benedicció de l’arquebisbe Omella per confondre’l amb la Sagrada Família. I tot sense una gran empresa darrere: només amb l’ímpetu dels veïns i els seus coneguts, que han aixecat en temps rècord un llogarret nadalenc.

L’esforç no ha passat desapercebut i, a partir d’anunciar-ho a les xarxes, la iniciativa s’ha tornat un hit. Si fins i tot un dels primers vídeos que van compartir ja ha superat les 150.000 reproduccions. «Em va caure l’ànima als peus quan vaig veure que s’havia fet tan viral. El primer que em vaig preguntar va ser... ¿Hauria de demanar un permís municipal?», afirma el Cristian, el propietari de la casa que fa d’epicentre de l’atracció. Només el primer dia d’obertura, aquest dimecres, ja els van visitar més de 500 persones. «¡Si fins i tot ha vingut una família des de Tarragona!», afirma. No us estranyi que el rei emèrit hagi decidit tornar per no quedar-se’n al marge. 

La idea va sorgir després del Nadal descafeïnat que va brindar la Covid l’any passat, una odissea plena de restriccions que van dificultar impregnar-se de l’esperit festiu. Com al Cristian i a la seva família sempre els havien agradat aquestes dates i, sobretot, decorar casa seva en gran, amb els llums i l’attrezzo típic de les urbanitzacions nord-americanes, van decidir fer la seva pròpia vila de Santa Claus

El resultat final, el descriuen com «un puzle» d’ajuda veïnal: «Per Halloween ja havíem decorat el carrer i la casa», i com van veure que la majoria dels veïns es van animar a participar, van decidir implicar-los a tots en el seu gran projecte nadalenc. Per exemple, el concert de nadales el protagonitza una veïna, la veu de la qual van descobrir durant la pandèmia, quan es va encarregar de dinamitzar els recitals de les vuit de la tarda. «Ens encantava, i cada vegada que acabava una cançó tots li cridàvem ‘una altra, una altra’», diu el Cristian. 

Model de barbes

El Pare Noel que recull les cartes és un veí més. Més autèntic impossible: la llarga barba blanca és seva, totalment natural. «No volíem la típica disfressa amb una barba postissa de plàstic», diuen els organitzadors. I va resultar que allà vivia un model de barbes (sí, existeixen), que es va oferir per encarnar sant Nicolau. Si fins i tot els Mickey i Minnie Mouse que es passegen entre els flaixos amb la facilitat de Dulceida són els fills dels veïns.

Notícies relacionades

Aquesta és la primera vegada que ho organitzen, però vist l’èxit, tenen clar que repetiran. Tot i que, això sí, troben a faltar ajuda de l’ajuntament. «Ningú es va posar en contacte amb nosaltres, i tot surt de la nostra butxaca», afirmen diversos veïns. ¿Els caramels? Comprats per ells. ¿Les decoracions? Fetes a mà. ¿El pressupost gastat en total? No ho volen dir, «però ha sigut una inversió important», conclouen. 

La pròxima jornada de portes obertes serà el dia 19, de 18 a 20 h. Per descomptat, l’entrada és lliure. Això sí, vist l’èxit de l’anterior convocatòria, equipeu-vos amb roba d’hivern, que es preveuen cues.