Ruta ‘single’

On podeu lligar a Barcelona: l’amor en els temps de Pfizer

Aparca a casa el ‘match’ de Tinder. Ha reobert l’oci nocturn. Després del toc de queda, els barcelonins viuen una segona adolescència. Surt al carrer. L’amor torna a ser analògic.

On podeu lligar a Barcelona: l’amor en els temps de Pfizer

Antoine J.|Unsplash

3
Es llegeix en minuts
Abel Cobos
Abel Cobos

Periodista

Especialista en cultura digital, tendències i oci.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Després de tant temps tancats, els solters han sortit de la pandèmia amb menys habilitats socials que Rapunzel de la seva torre. Ara, si no és en termes de ‘swipe right’ i ‘match’, lligar sembla més difícil que resoldre la crisi climàtica tirant una moneda a la Fontana di Trevi. Deixa les apps a casa i surt al carrer: l’amor en els temps de Pfizer ja no és telemàtic. 

Com en l’era pre-Covid, la millor opció per trobar una mitja taronja que t’espremi és sortir de nit. I, més encara, perquè després del toc de queda, tots els barcelonins estan vivint una segona adolescència en el reobert oci nocturn, com si fossin els quarantins de ‘Grease’ fingint que no desentonen entre els passadissos de l’institut. 

Les recomanacions nocturnes més interessants són, eminentment, a l’Apolo: el Nitsa, el ‘place to be’, el temple de l’electrònica, aquesta festa que, si encara no l’has viscut, segurament t’està provocant un majúscul ‘FOMO’ (por de perdre’t plans guais). També a l’Apolo, l’11 de desembre torna el Futuroa Sarao Drag, un ‘drag race’ menys ianqui, menys capitalista i molt més ‘queer’ que l’original. I, finalment, a Razzmatazz (Almogàvers, 122), el 13 de novembre torna la nova edició del Mira, el festival d’arts digitals, que omplirà la sala amb propostes audiovisuals fins a les sis del matí. 

Però si després de dos anys sense festes et sents més rovellat que Anne Igartiburu i ara només vols plans «de tranquis», opta per oci nocturn que l’endemà no et deixi en pitjor estat que el retrat de Dorian Gray: els baretos. Per exemple, amb karaoke, com el mític Almodobar (Grassot, 36), i el Weekend(Diputació, 365), menys transitat i amb menys cua per poder cantar el teu gran tema de referència.

Més opcions: al Raval tens el Madame Jasmine (rambla del Raval, 22), íntim bar LGTBI, i el 33/45 (Joaquín Costa, 4), galeria d’art i bar. No gaire lluny, el Piñata (Casanova, 19), cocteleria mexicana on prendre’s un bon mescal, i a Gràcia, el Gula Bar (Dr. Rizal, 20), germà petit («i rebel») del Santa Gula. I si un sol bar no et satisfà i vols una experiència més pròxima al ‘pub crawl’, aquestes rutes plenes de beguda per bars de la ciutat, reserva entrada per a la Ravalada, que a més d’excursió tavernera inclou espectacles de ‘drag queens’, una moda que en els últims mesos està colonitzant la ciutat, fins i tot fora dels entorns ‘queer’. 

Però, sens dubte, els plans més juganers de la nit són els de Kleff, comunitat dedicada als jocs de taula en què en les quedades, si jugues bé les teves cartes, a més dels daus et tiraran la canya. El mateix JugarXJugar(av. Gaudí, 39) i els seus ‘Thursday night fever’, que, cada dijous, de les 20.30 fins a la mitjanit, dediquen a intensius de jocs de taula. Finalment, potser aquest joc et porta ‘flashbacks’ del confinament: ‘Among us’. El joc de descobrir el traïdor torna a Sent Soví (Sant Benet, 2) amb un ‘speed dating’ en què tots els participants tenen dues missions: descobrir qui és l’infiltrat i trobar amb qui tenen més química. Aquí la teva cita sí que jugarà amb tu, però a diferència de Tinder, no acabaràs en el psicòleg.

Notícies relacionades

I, amb el canvi d’hora, un pla a les sis de la tarda també és nocturn, així que encaixa a la llista. El ‘Meetup’ Multicultural Volleyball Barcelona organiza ‘afterworks’ on suar amb les teves parelles està garantit: partits de vòlei per socialitzar després d’una llarga jornada de treball. 

Si no vols lligar després de la posta de sol, hi ha el Club del Divorci una altra comunitat de ‘Meetup’ que sona a pel·lícula de Diane Keaton però que promet plans perquè separats trobin una segona oportunitat. I segur que el pròxim Sant Valentí hi haurà bombons.