On Catalunya

CIUTAT ON

¡Una cervesa per al gos!

A veure qui s'atreveix aquí a demanar un 'hot dog'. EntreDogs és una cafeteria canina. Les mascotes poden prendre birres, 'muffins' i fins i tot encarregar pastissos d'aniversari

zentauroepp44836591 barcelona 30 08 2018 entredogs  es una cafeter a para perros180905135027

zentauroepp44836591 barcelona 30 08 2018 entredogs es una cafeter a para perros180905135027 / ALVARO MONGE

3
Es llegeix en minuts
Ana Sánchez
Ana Sánchez

Periodista

ver +

l al demanar una cervesa, aquí s’ha d’especificar: ¿per a tu o per al gos? En aquesta cafeteria es veuen mascotes prenent birres com si fossin en Pancho, el gos de la loteria. La carta inclou Dog Beer (cervesa per a gossos), 'dognuts' (dònuts en format caní), 'muffins' especials per a mascotes, galetes amb forma d’os, fins i tot es poden encarregar pastissos d’aniversari per menjar de quatre grapes. A veure qui s’atreveix a preguntar si tenen ‘hot dogs’. És una cafeteria “humanfriendly”, es denominen. “És un bar de gossos –diu, rient, en Mikel, un dels amos– i acceptem humans si es porten bé”.

EntreDogs Cafè (Alfons XII, 94). En les ressenyes de Tripadvisor deu tenir garantit el “guau”. Els clients canins entren amb més determinació que Albert Rivera traient llaços grocs. A tots els posen un abeurador amb aigua abans de preguntar als seus amos què volen prendre. Norma de la casa.

Sempre hi ha almenys un gos. Avui han vingut Fox, el Pomerània que posa a la foto amb una canya i disposició cervesera de Homer Simpson, i Luigi, el gos d’aigua dels amos. És només postureig instagramejable. Els gossos no s’asseuen a la taula. Hi ha 12 llits als peus amb enganxalls per lligar les corretges. Ja torna en Fox amb la llengua fora. “El meu gos és la meva família –diu en Tiago, el seu amo, amb un Mac entre mans. Em sembla fantàstic poder portar-lo a treballar».

Aymara i Mikel, dos dels amos d’EntreDogs. Als seus peus, Luigi menja un plat caní. ÁLVARO MONGE

La cafeteria està estratègicament prop d’un pipicà. Però si algun client la caga (en qualsevol sentit), hi ha un “punt net”: bossetes, sabó antibacterià i llevapelussa. A la paret es pot llegir el «decàleg de convivència»: els gossos han de lligar-se, estar vacunats, tenir xip i «moderar les converses» entre ells. Al fons, un tauló on s’anuncien passejadors de gossos, viatges a quatre potes, ben aviat fins i tot exercirà de Tinder caní.

Se serveixen sota comanda snacks i rebosteria canina de Snouts (una botiga que fins i tot elabora pizza per a gossos). Han acollit festes canines «amb entrega de regals i tot», explica l’Aymara, la germana d’en Mikel. “¡I el gos s’emocionava!”, ensenya la foto d’un buldog amb la mateixa cara d’èxtasi que a la finestreta d’un cotxe.

EL+

Fomenten l’adopció i la tinença responsable.

EntreDogs va ser la tesi del màster de creació d’empreses de l’Aymara. “¿No has pensat a fer-ho com a franquícia?”, li va dir el jurat. No ho pensava, però va acabar enrolant tota la família. Van obrir al maig de l’any passat.

Són una família veneçolana “d’ascendència basca”, diuen d’una tirada: dos germans, en Mikel i l’Aymara, l’oncle, en Gaizka, i el nòvio d’ella, en Roberto, que és el xef del “menú de persones”. (L’especialitat per a humans és l’entrepà de costella). Van venir a Barcelona fa tres anys. Per les estadístiques, diu l’Aymara. “Barcelona era una de les dues ciutats amb més abandonament i, contradictòriament, amb més adopció”. De fet, esperen arribar a convenis amb protectores o cases d’acollida. “Si vols adoptar, vens aquí i t’emportes el gos”, resumeix en Mikel.

TASTOS DE CERVESES PER A GOSSOS

Notícies relacionades

“Un dels pilars importants és promoure la tinença responsable i l’adopció”, promet l’Aymara. A baix tenen una sala on n’han acollit ja cursos d’olfacte, teràpies amb gossos, una expo de retrats d’animals. Ben aviat inclouran tastos de cerveses canines.

Un gos beu Dog Beer en un tast caní de cerveses organitzat per Barkcelona. 

No seran els primers. Fa quatre anys que les organitza Barkcelona, “el primer club social per a propietaris i les seves mascotes de la Ciutat Comtal”, diuen. Fan tastos de birra artesana per a humans i la seva versió canina (amb Dog Beer), i tastos de vi per als amos i de galetes per als gossos. “La pròxima la farem a l’octubre”, anuncien les seves ideòlogues, la Gemma i la Mireia. Costa 10 € per persona (“els gossos no paguen”). No és el més estrany que s’escolta per allà. “El més estrany que ens han demanat és celebrar un casament per a gossos”. 

Temes:

Ciutat on