On Catalunya

posa't a la cua

11 locals de Barcelona pels quals val la pena fer cua

El que és bo es fa esperar. Repetiràs aquesta frase més d'una vegada mentre fas cua davant aquests establiments. Però si se t'esgota la paciència, et donem plans B

zentauroepp50574812 onbarcelona abel191104185441

zentauroepp50574812 onbarcelona abel191104185441 / LAURA GUERRERO

10
Es llegeix en minuts
Laia Zieger

Davant d’una cua descomunal sempre hi ha dues actituds possibles (que solen coincidir amb dues maneres de prendre’s la vida): a) uf, quin pal, anem a un altre lloc i b) si hi ha cua, ha de molar, ¡quedem-nos-hi! Aquestes línies estan dedicades als membres del grup B, és a dir, a tots aquells a qui no els importa passar una estona drets a la intempèrie si la recompensa val la pena. No hem oblidat, no obstant, els que detesten aquests parèntesis vitals en els quals es converteixen les cues, a qui proposem un pla alternatiu per quan una espera massa llarga els posi dels nervis. 

1. Toyo, bufet lliure japonès per 11 €

1. ToyoEls qui acostumen a passar pel carrer del Torrent de l’Olla, a l’altura del número 10, s’adonaran que cada dia, i sobretot el cap de setmana, a això de les 12.30 hores, es forma una interminable cua davant de les portes del bufet de menjar japonès Toyo. Tots esperen llargs minuts l’obertura del local, que acumula compliments per la relació qualitat-preu de la seva cuina, que se serveix sense límit en una cinta giratòria. Un concepte, en definitiva, que ho peta perquè permet menjar fins a rebentar pel mòdic preu d’11 euros. Torrent de l’Olla, 10.

Pla B:

Si ets dels que privilegien la qualitat abans que la quantitat i vols menjar delícies nipones, una gran opció és fer cap al carrer de Gran de Gràcia, 13, on es troba ubicat l’excel·lent restaurant Nomo.


2. Ramen-ya hiro, la sopa de fideus més desitjada

2. Ramen-ya hiro

Desenes de persones esperen al costat de la porta de Ramen-ya hiro. / JOAN CORTADELLAS

Ramen-ya hiro va ser dels primers a Barcelona que van reivindicar un plat que llavors era un gran desconegut per al públic local: el ‘ramen’, una contundent sopa de fideus japonesa que se sol servir acompanyada de carn i verdures. Escalfa el cos i aclareix la ment, i tot i que ja el preparen ja amb solvència a nombrosos establiments, mai està de més tornar als orígens i provar les delícies que surten de la cuina d’aquest lloc on sempre hi ha cua. Per aguantar-la, posa’t en ‘mode zen’. Girona, 164.

Pla B:

D’una recepta japonesa com el ‘ramen’ a les propostes peruanes del xef Nicky Ramos, vell amic dels ‘foodies’ locals després del seu pas per The Market Perú, que ha obert recentment el solvent Leche de Tigre (Martínez de la Rosa, 10) amb receptes de carrer peruanes boníssimes. 


3. Plat Ring, menjar casolà per emportar

3. Plat Ring

Interior del local de menjar casolà Plat Ring. / ISABEL MESTRE

Menjar casolà com el de l’àvia, elaborat al moment, i una infinita varietat de plats han fet d’aquesta botiga de menjar per emportar un ‘must’ per als veïns de Gràcia. Cada dia, a l’hora de menjar, es congreguen aquí desenes de persones que venen a comprar el seu menú del dia i, fins i tot de vegades, la seva compra setmanal de plats a punt per consumir. «Surt més a compte venir aquí que fer la compra i preparar-t’ho tu mateixa», assegura Betina, oficinista de la zona que cada dilluns ve per omplir les seves carmanyoles per a tota la setmana. Torrent de l’Olla, 5.

Pla B:

El veí Fast Kibuka (Torrent de l’Olla, 23) ofereix una cuina japonesa ‘take away’ en què no falta un interessant menú del dia que compta amb diverses opcions i que està molt però que molt bo. I si el que busques és un pla ràpid, casolà, econòmic, saludable i bo, pots recórrer a un local de Tento. Gairebé cada barri de la ciutat compta amb un.


4. Brunch & Cake, receptes de ‘brunch’ reinventades

4. Brunch & Cake

Gent esperant davant el Brunch & Cake. / jordi cotrina

Quan fem un cop d’ull als exuberants plats que surten a qualsevol hora de la cuina de Brunch & Cake entenem el perquè d’aquest fervor per una oferta que, sens dubte, entra pels ulls. Sota el lema «In grandmothers we trust» (en les àvies confiem), que ens dona una idea de la mitjana d’edat que trobarem entre la clientela del local, aquí trobem les receptes més suculentes del ‘brunch’ en tota la seva esplendor i lleugerament reinventades. Ous Benedict, ‘pancakes’, coquetes, gofres, pastissos casolans, amanides, creps i altres propostes que bé mereixen una estona d’espera. Enric Granados, 19.

Pla B:

Subjectar una tassa de te del bufoníssim Ugot (Viladomat, 138) i sentir-se Miss Marple és tot un. Un gran local de culte per als amants dels esmorzars i la pastisseria artesana. Imprescindible. 


5. Delacrem, gelats de mestre

5. Delacrem

Clients prenent gelats artesans a Delacrem. / elisenda pons

Quan et separen pocs metres dels millors gelats de Barcelona, no hi ha mal a l’hora de fer una cua que et conduirà a prodigis com el gelat de xocolata del gran Massimo Pignata. El mestre gelater elabora les seves criaturetes de forma artesanal, sense additius, amb ingredients de primera qualitat i amor a doll, el que dona lloc a creacions supercremoses i saborosíssimes que conviuen amb batuts i granissats. Tots estan boníssims, però el de pistatxo, ai, el de pistatxo ens torna bojos. Enric Granados, 15.

Pla B:

Haurem de caminar fins al número 18 del carrer de Sèneca per plantar-nos a Paral·lelo Gelato, un lloc d’aire més hípster però igualment gurmet, i aconseguir un dels seus gelats artesanals d’altura. ¿Què tal el de regalèssia? 


6. Hotel Majestic, ‘brunch’ de luxe

6. Hotel MajesticEl ‘brunch’ del Majestic va néixer fa sis anys ideat pel xef amb estrella Michelin Nandu Jubany (Can Jubany). Si bé aquest format va ser ideat per als clients de l’emblemàtic hotel, l’espai s’omple avui dia, cada diumenge de 12.45 a 16.00 hores, de locals de totes les generacions que disfrutaran d’un dels ‘brunchs’ més exquisits amb motiu de tota mena de celebracions. La qualitat i varietat gastronòmica, inspirada en les cuines de tot el món, és un autèntic somni fet realitat per a qualsevol gurmet. Embotits, formatges, receptes fredes, calentes, arrossos, peixos, carns, caneló, ous Benedict, ‘sushi’, cebiche... El preu és de 59 € per a adults, amb copa de xampany inclosa (els nens de 3 a 12 anys paguen 29 € i per als menors de 3 anys és gratis). Passeig de Gràcia, 68.

Pla B: 

Si el que t’agraden són els ‘brunchs’ amb molta varietat i producte d’alt nivell servits en format bufet, estàs de sort. Barcelona atresora una interminable llista d’establiments hotelers que compten amb aquesta opció els caps de setmana. A prop tens el del’Hotel Mandarin Oriental (passeig de Gràcia, 38). 


7. Paradiso, cocteleria secreta

7. Paradiso

Una llarga fila davant la cocteleria Paradiso. / elisenda pons

Accedir a una de les cocteleries d’avantguarda més prestigioses de Barcelona, i també una de les més singulars, i fer-ho a través d’una petita botiga de ‘pastramis’, no té preu. Per a això cal respectar una sempre silenciosa i enigmàtica cua, que trobarem gairebé a qualsevol hora, però l’espera valdrà la pena quan els seus eficaços ‘bartenders’ –contra el que podríem esperar d’un lloc així de ‘cool’ són més macos que les pessetes– deixin volar la seva imaginació per preparar-nos un còctel a mida amb tècniques avantguardistes i ingredients exòtics. Rera Palau, 4.

Pla B:

Molt a prop de Paradiso es troba Abaixadors 10, epicentre del moderneig dels noranta per antonomàsia que fa poc va reobrir les seves portes amb un nou interiorisme i idèntic esperit ‘underground’. Grans copes i millor ambient. 


8. Escola oficial d’idiomes, per aprendre a bon preu

8. Escola oficial d’idiomes

Futurs alumnes de l’EOI de Drassanes esperen el seu torn. / jonathan grevsen

¿T’has proposat aprendre o millorar el teu anglès, alemany, francès, xinès o jo-què-sé-quin-idioma? Per entrar al’Escola Oficial d’Idiomes, amb una llista interminable d’opcions a un preu per curs molt interessant, hauràs de tenir molta sort o armar-te de paciència i participar en el sorteig les vegades que facin falta. Hi ha qui porta intentant-ho sense èxit any rere any. Avinguda de les Drassanes, 14.

Pla B:

¿Sabies que a Barcelona pots aprendre idiomes gratis? Cada divendres, un grup anomenat The Friday Language Exchange queda al centre de la ciutat per conversar i realitzar intercanvis lingüístics ‘for free’ al voltant d’una copa. Més informació a meetup.com/The-Friday-Language-Exchange.


9. Petit Bangkok, un dels primers tailandesos

9. Petit Bangkok

Interior del restaurant tailandès Petit Bangkok. / robert ramos

Amb la d’oferta culinària que té la ciutat, i a l’hora de demanar taula sembla que tots ens deixem caure al mateix lloc. Els qui hagin tingut antull de menjar ‘thai’ en algun moment, saben que demanar taula en aquest restaurant del barri de Sant Gervasi, un dels primers de la ciutat en oferir les receptes autèntiques del país asiàtic, és una proesa que s’ha d’organitzar amb molta antelació. Impossible reservar aquí per al mateix dia. Vallirana, 29. 

Pla B:

La cuina ‘thai’ és una de les més apreciades pels ‘foodies’ i això ha fet que Barcelona compti avui amb nombrosos restaurants dedicats a aquesta cuina. Si et fa un excel·lent ‘pad thai’, un dels plats més coneguts d’aquest país, posa rumb a Boa-Bao (plaça del doctor Letamendi, 1). Els preparen de forma magistral i a l’estil tradicional. A més, també tenen receptes d’altres països del continent oriental per obrir la ment i el paladar feia noves perspectives.


10. Soho house, club social i restaurant italià

10. Soho house

Sala de Cecconi’s, al club social Soho House. / ferran imedio

Des que va obrir seu a Barcelona el 2016, Soho house, l’exclusiu club social internacional per a professionals creatius, s’ha convertit en un ‘place-to-be’. Per això no és estrany que tant els seus espais com activitats i ofertes gastronòmiques actuïn com a imant de les tribus més ‘cool’. Bon exemple d’això és la cua que es forma cada diumenge davant de Cecconi’s, el restaurant de l’hotel que munta un ‘brunch’ dedicat a la cuina italiana. Les activitats de l’establiment destinades al públic general (hi ha un altre calendari exclusiu per als socis), també són molt sol·licitades i acaben sempre amb llista d’espera. Consisteixen en cites gratis que se celebren mensualment on es barreja el millor de la gastronomia (només es paga pel menú del dia) juntament amb conferències impartides per referents de l’arquitectura, l’art, la música, l’arquitectura, la moda, el cine... Plaça del Duc de Medinaceli, 4.

Pla B: 

Aquí la cosa és complicada. Si el que busques és un lloc ‘instagramable’ i ‘ultracool’,l’Hotel Casa Bonay (Gran Via de les Corts Catalanes, 700), amb un interiorisme d’inspiració ‘glam-artesana’, serà perfecte per prendre una copa, menjar o relaxar-se. Si el que t’interessen són les xerrades culturetes, tens agendes interessantíssimes tant al CCCB (Montalegre, 5), com a la llibreria Laie (Pau Claris, 85) o al Museu del Disseny de Barcelona (plaça de les Glòries Catalanes, 37-38).


11. Hotel Praktik Bakery, pans, croissants, sucs i cafès

11. Hotel Praktik Bakery

Interior de l’Hotel Praktik Bakery. / albert bertran

Compte, perquè esmorzar en aquest captivador establiment de sostres alts i encantador jardí no sempre és fàcil. Rere la seva proposta gastronòmica, a base de pastissos artesans, brioixeria, bocates, sucs i alguna opció salada, es troba Anna Bellsolà, creadora de Forn Baluard i habitual en els rànquings de millors forneres de la ciutat. Hi ha, per tant, la possibilitat que arribem al’Hotel Praktik Bakery atrets per aquesta oloreta que ens crida a crits des del carrer, i quan ens disposem a aconseguir aquest pa de pessic de te verd que és una cosa d’un altre món ens comuniquin que l’espai està ocupat pels clients de l’hotel i que, per tant, haurà de ser per emportar. És aconsellable, per tant, evitar les hores punta de l’esmorzar ja que ens veurem obligats a dir adeu a aquests deliciosos croissants de mantega, a aquests pans per a tots els gustos elaborats al forn de llenya i a aquests bons sucs i cafès. 

Provença, 279.

Notícies relacionades

Pla B:

Claudicar és de covards, així que dirigirem els nostres passos a Billy Brunch (Bailèn, 115), on ens rebran amb una carta d’esmorzars durant tot el dia que inclou sucs ‘detox’, bocates, ‘bowls’, torrades i molt més.  

Temes:

Restaurants