On Catalunya

FER ARRELS

L'alzina de Can Valls, la més gran del Montseny

L'arbre, situat solitari dalt d'un promontori, té unes vistes espectaculars

ficha-ob-quercus-ilex-alzina-can-valls

ficha-ob-quercus-ilex-alzina-can-valls

1
Es llegeix en minuts
Antonio Madridejos
Antonio Madridejos

Periodista

ver +

Una visita a l’alzina de Can Valls, situada dalt d’un promontori dins del parc natural del Montseny, ofereix una triple recompensa: per començar, disfrutar d’un agradable passeig seguint l’anomenat Camí de Vallcàrquera i després passant per la creu de Can Plans, sempre en un ambient forestal ben conservat; en segon lloc, la visió privilegiada de la plana del Vallès i els Cingles de Bertí des d’un mirador a 780 metres d’altitud; finalment, un arbre poc comú per la seva mida (5,40 metres de perímetre de tronc, l’alzina més gran del Montseny), la seva avançada edat (possiblement 300 anys) i la seva arrodonida silueta, amb una ombra ideal per arrecerar-s’hi.

Notícies relacionades

El recorregut a peu suposa una hora i quart des del poble de Figaró (6 km), una mica menys si es deixa el cotxe a Sant Pere de Vallcàrquera (la carretera a partir d’aquí està en mal estat).

Quercus ilex

NOMBRE EN CATALÀ: alzinaNOM EN ESPANYOL: encina ORIGEN: conca mediterránea ANTIGUITAT: Desconeguda. Per l’aspecte i el gruix del tronc, potser tres segles LLOC: Figaró-Montmany (Vallès Oriental). A prop de la masia de Can Valls i de l’ermita de Sant Cristòfol

  

Temes:

Fer arrels