Meryl Streep fa 75 anys marcats per l’èxit i dos amors

Meryl Streep, quien recibirá una Palma de Oro honorífica, posa durante una sesión fotográfica antes de la ceremonia de apertura del 77º Festival de Cine de Cannes en Cannes, Francia, el 14 de mayo de 2024.

Meryl Streep, quien recibirá una Palma de Oro honorífica, posa durante una sesión fotográfica antes de la ceremonia de apertura del 77º Festival de Cine de Cannes en Cannes, Francia, el 14 de mayo de 2024. / REUTERS / Sarah Meyssonnier

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Meryl Streep, una de les millors actrius de la història del cine, va celebrar dissabte el 75è aniversari. Més enllà de la seva carrera tan exitosa, que va començar el 1977 amb la pel·lícula Julia i l’impressionant rècord de 21 nominacions a l’Oscar, Mary Louise Streep ha viscut una vida privada marcada per dos grans amors: un d’apassionat i tràgic, i un altre d’assossegat i estable que li ha donat quatre fills.

Amb 26 anys, quan encara era una desconeguda, va conèixer John Cazale mentre actuava a l’obra de William Shakespeare Mesura per mesura. Cazale, un actor ja consagrat pel seu paper com a Fredo Corleone a El padrí, va captivar Streep, i ben aviat van començar a viure plegats a Nova York. La seva història d’amor, però, es va veure enfosquida quan, un any després, va ser diagnosticat d’un càncer de pulmó terminal. Ella el va acompanyar fins al final.

Mare de quatre fills

Notícies relacionades

Desolada, Streep va haver de buscar una manera de tirar endavant. El seu germà Harry la va ajudar amb la mudança i la va acompanyar un amic, l’escultor Don Gummer, que li va oferir el seu loft mentre era fora. Es van acabar casant sis mesos després de la mort de Cazale, l’octubre de 1978. "He de continuar vivint i el Don m’ha ensenyat com", va explicar. Amb ell es va convertir en mare de quatre fills: Henry, Mamie, Grace i Louisa.

Quan va guanyar el seu tercer –i fins ara últim– Oscar el 2012 per La Dama de Ferro va retre un homenatge al seu marit: "Tot el que més valoro de les nostres vides m’ho vas donar tu. Perquè pots ser l’actriu més premiada del món, però després de 40 anys, els braços d’aquest home continuen sent un lloc segur on et sents estimada i compresa". Durant més de quatre dècades va ser un dels matrimonis més sòlids de Hollywood. Per això va sorprendre que el 2023 se sabés que feia sis anys que vivien vides separades.

Temes:

Hollywood Cine