Mor el pallasso Jango Edwards, l’etern bromista de Barcelona

ROBERT RAMOS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El pallasso i còmic nord-americà establert a Barcelona Jango Edwards ha mort als 73 anys. La notícia ha transcendit per un tuit de l’alcalde de la ciutat, Jaume Collboni, en què ha expressat les seves condolences per la mort del ‘clown’, referent al món de l’espectacle i que va donar a conèixer fa prop d’un any que havia contret un càncer terminal.

«Ens ha deixat Jango Edwards, un mestre dels pallassos i un barceloní de cor», ha escrit Collboni a Twitter, en què explica que el còmic ha mort aquesta nit. «Estic segur que continuarà il·luminant la vida de les ànimes que l’acompanyen. Descansi en pau», afegeix l’alcalde de Barcelona en el seu missatge.

Edwards es va retirar el 2017, però va decidir tornar el 2020 amb una sèrie d’espectacles al Teatre de la Gleva, al districte de Sarrià-Sant Gervasi, a Barcelona. Allà va condensar la seva filosofia artística i vital, eternament bromista, a tall de comiat.

Notícies relacionades

Jango Edwards va néixer a Detroit (EUA) i el seu nom real era Stanley Ted Edwards. Relatava la seva vida com si d’una llegenda es tractés. «Jo feia camps de golf, era arquitecte, però la meva vida no tenia sentit. El vaig trobar en el ‘clown’», va manifestar a EL PERIÓDICO el 2020.

Va actuar al cine, a la televisió i, fins i tot, va registrar sis discos, si bé la seva vida va quedar lligada al teatre. També va instruir actors que volien fer riure, com ell. «Sobretot dones, perquè són el millor. Quan se senten segures de si mateixes són fantàstiques. Per desgràcia, els homes les han relegat durant molt temps», va expressar en conversa amb aquest diari, en què va confessar que havia trobat la llibertat al convertir-se en pallasso. En la mateixa entrevista, va deixar algunes perles que, vist ara, resulten un bon epitafi. «La vida és curta. Millor arrisca i persegueix els teus somnis si vols ser feliç», recomanava.

Temes:

Barcelona Teatre