Estudi de consum

L’OCU denuncia la falta de regulació d’accés a festivals amb menjar i beguda

L’OCU denuncia la falta de regulació d’accés a festivals amb menjar i beguda

MAITE CRUZ

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) considera que la legislació autonòmica sobre la regulació d’accés a espectacles públics amb menjar i beguda revela una disparitat de mesures i de protecció dels drets dels consumidors.

L’OCU considera que la «finalitat principal d’un festival és la música, no la restauració, i, demana que, quan es prohibeixi l’entrada de menjar, almenys es permeti la sortida temporal dels usuaris per consumir on considerin oportú». Així mateix, apunta que és una limitació «abusiva i que afavoreix a més que els preus dels menjars dins dels espectacles siguin superiors».

L’organització va consultar la normativa de les 17 comunitats autònomes, així com de Ceuta i Melilla, referent a la possibilitat d’introduir menjar i beguda de l’exterior en els diferents espectacles públics. En cas de no existir normativa expressa, es preguntava pels criteris que aplica cada autonomia en aquest aspecte, i, finalment, i amb caràcter particular, se sol·licitava informació específica sobre la política a aplicar per cada una d’elles en relació amb els espectacles, festivals, concerts i esdeveniments que tindran lloc aquest estiu 2023.

Notícies relacionades

Aquesta anàlisi pretenia, a més, donar resposta a les reclamacions rebudes a l’OCU sobre diferents problemes relacionats amb els espectacles públics, entre els quals hi ha la possibilitat o no d’introduir menjar i beguda de l’exterior en aquests.

Entre les respostes obtingudes, hi ha comunitats autònomes com Cantàbria, les Canàries i Navarra, amb una restricció total i absoluta a introduir menjar i beguda de l’exterior quan el festival comercialitza els seus propis, amb l’objecte d’una protecció de l’activitat comercial de l’empresari, que es veu amenaçada per la competència dins del seu propi recinte. No obstant, el Principat d’Astúries que garanteix als consumidors i usuaris el dret a elegir els productes que desitgin consumir i on adquirir-los, sempre que durant l’espectacle es permeti el consum d’aquests.

Temes:

Festival OCU