Pla per al cap de setmana

Tastar un vi en alta mar i altres propostes de la fira Temps de Vi

Tastar un vi en alta mar i altres propostes de la fira Temps de Vi
3
Es llegeix en minuts

Vilanova i la Geltrú es vesteix de gal·la aquest cap de setmana per celebrar la 12a edició de Temps de Vi, una fira que té per objectiu promoure els vins elaborats a Catalunya, difondre la cultura del vi i del cava i, a més, donar a conèixer el patrimoni de la capital del Garraf. A partir de divendres, uns 40 cellers oferiran les seves propostes vinícoles als estands ubicats al llarg de la Rambla Principal i se celebraran diverses activitats. De totes, destaquen els tastos de vins a bord d’un barco, organitzats per cellers com Puig-Batet o Ramon Canals o la DO Montsant, que se suma per primera vegada a la cita.

També hi haurà, òbviament, tastos a terra ferma. El primer serà divendres tot just inaugurar la fira, al Centre d’Art Contemporani La Sala (19.00 hores). Es tracta d’un tast vertical de Sasserra, del celler Vega de Ribes, en la que és una ocasió única per fer un recorregut per diferents anys d’aquest vi blanc elaborat amb Malvasia de Sitges. Dissabte tindran lloc dos tastos més, també a La Sala: a les 12.00 hores, d’una selecció de vins de la Denominació d’Origen Catalunya, i a les 19.00 hores, un tast de vins del Celler Laurona (DO Montsant).

Finalment, diumenge se celebrarà un tast molt especial, en què els assistents podran disfrutar d’alguns dels vins que elaboren els cellers que formen part de La Carretera del Vi, una ruta que permet descobrir l’antic traçat que unia les vinyes del Penedès amb les platges del Garraf, i que engloba 7 municipis i 13 cellers.

Gastronomia i concerts

La cuina local té també un paper protagonista a Temps de Vi, tant amb els sopars maridats com amb el nou espai dedicat a la gastronomia, on es podran degustar les propostes elaborades pels restaurants El Surtidor, La Marabanda, El Taulell, Obrador 180 i La Fireta.

Un altre dels trets característics de Temps de Vi són els concerts a peu de fira, que aquest any venen carregats de propostes musicals molt diferents per omplir els dos escenaris situats als dos costats de la Rambla. Arrenquen demà mateix amb Set de Rumba a les 18.00 hores a l’escenari 2, situat al sud de la Rambla. A les 19.30 hores, a l’escenari 2, actuarà Dumingu, i a les 21.00 hores, de nou a l’escenari 2, Veneno en la Piel.

Dissabte, la música començarà a sonar al migdia amb la sessió de Dj de la Torre, i a partir de les 18.00 hores, tornaran els concerts amb Miss&Fu (escenari 1), Núria Garcia (19.30 h, escenari 2) i D-Covers (21.00 h, escenari 1). I diumenge serà el torn de Dj Nolla (12.00 h), Swing Engine (18.00 hores, escenari 2) i Cool Cat Combo (20.00 hores).

Com a prèvia de la fira, el cap de setmana passat van tenir lloc diverses sessions de tastos maridats a càrrec del restaurant L’HAC, en un àtic secret situat a la Rambla Principal. I aquest dijous se celebra un tast maridatge al restaurant Gambarrada, on es podrà disfrutar de la seva cuina de mar amb els vins del celler Torre del Veguer, ubicat en ple massís del Garraf. 

Notícies relacionades

La culminació de Temps de Vi arribarà la setmana que ve, quan se celebrarà un dels plats forts d’aquesta edició. El dijous dia 15 (20.30 hores), el restaurant La Marabanda organitza la segona edició de l’esdeveniment gastronòmic Mar i Nata, un sopa maridatge amb vins singulars de la DO Penedès. Una proposta gastronòmica de primer nivell, a l’altura d’un esdeveniment que busca posar fi a aquesta edició de la fira donant la benvinguda a l’estiu.

Es poden comprar les entrades de manera anticipada a través d’aquest enllaç.