2 al 4 de juny

El Primavera Sound ‘eco’: s’estalviarà 27 tones de CO2 amb generadors de baixa emissió

És l’únic festival europeu que disposa d’una instal·lació de subministrament d’energia híbrid que li permetrà consumir la meitat d’energia

El Primavera Sound ‘eco’: s’estalviarà 27 tones de CO2 amb generadors de baixa emissió

Ferran Sendra

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Primavera Sound tindrà lloc del 2 al 4 de juny a Barcelona i del 9 a l’11 a Madrid amb un cartell format per artistes com Rosalia, Calvin Harris o Pet Shop Boys, entre d’altres. Aquest 2023, el festival s’ha compromès a ser més sostenible i es convertirà en el primer d’Europa que disposi d’una instal·lació de subministrament d’energia que li permetrà consumir la meitat del combustible que gasten habitualment esdeveniments d’aquestes característiques. Al seu torn, deixarà d’emetre unes 27 tones de CO2 en comparació amb les últimes edicions i amb la resta dels festivals europeus d’aquestes dimensions.

El sistema, format per sis generadors de baixes emissions i tretze bateries, permetrà que, una vegada finalitzat el festival, s’hagin deixat d’emetre aquestes 27 tones de CO2 que són les mateixes que produeix un avió en tres anys i mig i que sí que hagués desprès, necessàriament, un sistema convencional de subministrament d’energia.

Notícies relacionades

Tant a la ciutat barcelonina com a Madrid s’instal·larà per l’empresa Morillo un sistema híbrid de generadors ‘Estada V’ juntament amb bateries d’alta capacitat per proveir d’energia els escenaris principals. En la resta d’ubicacions se subministraran bateries per hibridar o bé amb la xarxa – que és la que permet l’estalvi del total d’emissions de CO2 – o amb generadors que permeten un estalvi d’aproximadament la meitat del combustible.

Gires sostenibles

Fa pocs dies, el grup britànic Coldplay, arribaven a Barcelona amb una de les gires més sostenibles de la història. La banda liderada per Chris Martin es va proposar reduir a la meitat les emissions de CO2 en els seus concerts utilitzant energies renovables i traslladant-se als esdeveniments per carretera o en avions comercials.