23 d’abril

De la Sagrada Família al Palau Güell: visites gratuïtes per Sant Jordi

Barcelona obrirà les portes, sense cap cost, d’alguns dels edificis més emblemàtics de la ciutat

De la Sagrada Família al Palau Güell: visites gratuïtes per Sant Jordi

EPC

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Catalunya es vesteix de gala per celebrar la Diada de Sant Jordi diumenge vinent. L’any passat, malgrat la pluja, a Barcelona es va tornar a viure aquesta festivitat com abans, de valent, després dels dos anys de pandèmia. I aquest 2023, pretenen que sigui el més multitudinari dels últims anys. Aquests són els edificis emblemàtics on es podrà entrar gratis.

Sagrada Família

L’edifici més icònic de Barcelona obre les portes gratis als Jordis i les Jordines des de les 10.30 fins a les 19 hores. A més, obre un sorteig de 90 entrades dobles el 18 d’abril, per fer una visita guiada la vigília de Sant Jordi al capvespre.

Recinte Modernista de Sant Pau

L’obra de l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner, malgrat que bona part està ocupada pel centre sanitari, manté el valor patrimonial i artístic que el públic podrà visitar gratis des de les 10 fins a les 17 hores.

Palau Güell

Aquest icònic edifici de Gaudí es podrà visitar gratis el dia de Sant Jordi, tot i que sí que requereix entrada prèvia. Seran limitades per evitar aglomeracions dins l’edifici.

Ateneu Barcelonès

Hi haurà una jornada de portes obertes al Palau Savassona, i es podrà accedir a la biblioteca i el jardí i disfrutar de les activitats programades des de les 11 del matí fins a les 20 hores. Es llegiran les dues obres finalistes del premi Crexells i hi haurà actuacions musicals a partir de les 19 hores.

Institut d’Estudis Catalans

Notícies relacionades

Igual que l’Ateneu, l’IEC ha anunciat una jornada de portes obertes per Sant Jordi, i es podrà accedir a la Sala Prat de la Riba, la Sala Puig i Cadafalch i el jardí Mercè Rodoreda. 

Alguns museus també seran gratuïts amb motiu de la Diada, com el Museu d’Arqueològia o el d’Història de Catalunya.